GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Temmuz 2023 Çarşamba 20:23

İstifası istendi… CHP İzmir’de gözler o il başkan yardımcısında

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de il yönetiminde kriz yaşanıyor. İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yıldız’ın iddiaya göre bir karar için ‘böyle bir karar alınmadı’ demesi sonrası büyüyen tartışmalar sonrası İl Başkanı Şenol Aslanoğlu tarafından istifası istendi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde mahalle delege süreçlerinde tartışmaların yaşandığı İzmir’de il yönetimi de karıştı.

Karabağlar’da bir mahallede delege seçimlerinde ‘seçimler tek liste olacaktır’ mesajının partililere atılması ve tek bir listenin seçmenlerinin sandığa gitmemesine neden olduğu iddia edilen iki üyenin disiplin sürecinin başlatılması sonrası il yönetiminde flaş bir gelişme yaşandı.

YILDIZ’DAN DİKKAT ÇEKEN TEPKİ
İki isim hakkında tutanak tutulması sonrası süreç taraflara tebliğ edilirken, iddiaya göre CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yıldız partililere gönderilen mesajı alarak ‘il yönetiminin böyle bir kararı yok, siz kararı alınmış gibi gösteriyorsunuz’ diyerek tepki gösterdi.

ASLANOĞLU’NDAN TEPKİ
Pazartesi günü gerçekleştirilen il yönetimi toptansında da iddiasını yenileyen Yıldız’a ise il yönetimi sert tepki gösterdi. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve bir çok il yöneticisi ‘karar alındı’ diyerek Yıldız’a tepki gösterirken Aslanoğlu’nun ise Yıldız’ın ısrarı sonrası tepki gösterdiği iddia edildi.

GÜVEN OYU TALEBİ
Yıldız’ın iddiasını sürdürmesi sonrası ise Aslanoğlu güvenoyu talebinde bulundu. İlk olarak kendini oylatan Aslanoğlu, Yıldız olmak üzere tüm il yöneticilerinden güvenoyu aldı. Sonrasında ise Yıldız için güvenoyu istenen süreçte ise Yıldız yönetimin yarısının güven oyunu alamadı. Bir çok yönetici Yıldız’a ağır sözlerle yüklendiği iddia edilen toplantıda iplerin gerildiği öğrenildi.

İSTİFASI İSTENDİ
Aslanoğlu kendisine ve il yönetimine yöneltilen suçlamalar sonrası  süreçte sessiz kalmazken il yönetiminde kriz büyüdü. Yıldız’ın gösterdiği davranışı kabul edemeyeceğini belirten Aslanoğlu iddiaya göre Yıldız’ın istifasını istedi. İl yönetimi yanında Yıldız’ın istifasını yazılı olarak sunması talebinde bulunan Aslanoğlu’na ise Yıldız’ın olumsuz yanıt verdiği öğrenildi. Yıldız istifasını vermeyi reddederken süreçte gözler önümüzdeki hafta toplanacak il yönetimi toplantısına çevrildiği iddia edildi.