GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Temmuz 2023 Çarşamba 17:58

O mahallelerde seçim sil baştan

CHP İzmir İl Yönetimi delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından bu hafta ikinci kez toplandı. Toplantıda gündem yeniden sandık kurulacak mahalleler oldu

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu, gerçekleştirdiği ikinci toplantısının gündemi, itirazlar oldu.

YENİDEN SANDIKLAR KURULACAK
Toplantının ardından edinilen bilgiye göre, il yönetim kurulunun iptal kararı aldığı Karabağlar Vatan Mahallesi’nde seçim pazar günü yapılacak.
Buca Göksu Mahallesi’nde ve Bornova Kızılay Mahallesi’nde de ise seçim tekrarlanacak. Her iki mahallede de tarafların bilgilendirildiği, bu akşam tek liste şeklinde sandığa gidileceği öğrenildi. Her iki mahalle için il yöneticisi görevlendirildi.
Kızılay ve Göksu’da yapılacak seçimlerin tek liste ile yapılacağı bilgisinin yöneticilere verildiği öğrenildi.

MİLLET MAHALLESİ İÇİN BİR İTİRAZ DAHA
İl Başkan Yardımcısı Zeki Gönen’in mahallesi olan Konak Millet Mahallesi'nde Gönen’in yer aldığı liste 1 oyla kaybetmişti. Sonuca itiraz edilmiş ancak kurulan komisyon seçimi geçerli kılmıştı. Millet Mahallesi ile ilgili bir itirazın daha yapıldığı, son kararın önümüzdeki günlerde verileceği de belirtildi.
Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Karabağlar Üçkuyular seçimiyle ilgili ise ilçe başkanlığı seçimin bir oyla bittiği yönünde karar alırken, il başkanlığına itiraz edilmişti. Üçkuyular seçimiyle İl Başkanı Aslanoğlu’nun bizzat kendisinin ilgileneceğini toplantıda ifade ettiği öğrenildi.

2 İLÇEDE KOTA İÇİN KOMİSYON
Çiğli ve Aliağa’da yapılan seçimlerde kadın ve gençlik kotasına uyulmayan listelerle ilgili komisyon kurulduğu listelerin kotaya uyularak şekilleneceği öğrenildi.