GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Temmuz 2023 Cuma 10:45

İsimler netleşmeye başladı... Karşıyaka’da gözler ‘başkanlık’ koltuğunda!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de mahalle delege sürecini tamamlayan ilçeler arasında olan Karşıyaka'da ilçe başkanlığı yarışı için öne çıkan isimler belli olmaya başlıyor.

Oktay GÜÇTEKİN /  EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de tamamlanan mahalle delege seçimleri sonrası gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

‘Değişim’ sloganları ile gerçekleştirilen kurultay sürecinde kritik bir role sahip olan delege seçimlerinde İzmir’in birçok noktasında tartışmalar yaşanırken, sürecini tamamlayan ilçeler arasında olan Karşıyaka’da da ilçe süreci başlamış oldu.

ADAYLAR NETLEŞİYOR
Delege seçimlerinde belediye kanadı ile geçmiş ilçe başkanlarından Adnan Alabay ve  Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in desteklediği listeler sık sık karşı karşıya gelmişti. Birçok mahallede belediyeye muhalif isimler ipi göğüslerken, sonuçlar sonrası ise ilçe başkanlığı için isimler netleşmeye başladı.

ALABAY YENİDEN ADAY OLUYOR
Geçtiğimiz günlerde Bostanlı’da seçimlerin tamamlanması ile birlikte listesi kazanan geçmiş ilçe başkanlarından Adnan Alabay yeniden aday olmak için kolları sıvadı. Edinilen bilgiye göre yakın çevresine ‘ben birleştirmek için adayım’ ifadelerini kullanan Alabay’ın yapılacak ilçe seçimlerinde adaylığını yakın sürede açıklaması bekleniyor. İlçede Alabay’ın sevilmesi ve destek bulması adaylık için elini güçlendiren unsurlar arasında.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER…
Karşıyaka için öne çıkan diğer isimler arasında ise  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yöneticisi Sedredil Coşkuner, Alev İldeniz yer alıyor… Uzun yıllardır il yönetiminde görev alan  Coşkuner’in ismi de ilçe başkanlığı için geçenler arasında. Coşkuner’in mevcut görevinden kaynaklı olarak henüz kararını vermediği öğrenilirken, İldeniz'in ise ilçe başkanlığına sıcak baktığı kulislerde yerini aldı.

ORTAK ADAY AKTOP MU?
Edinilen bir diğer bilgiye göre ise ilçede taraflar arasında uzlaşı olması halinde ortak aday oalrak Serdar Aktop'un gösterilebileceği belirtildi

KONGRE TARİHİ NETLEŞİYOR
Delege seçimlerini tamamlayan Karşıyaka'da ise ilçe kongresi için tarih netleşiyor. Edinilen bilgilere göre 19 Ağustos'ta Karşıyaka delegeleri sandık başına giderek yeni ilçe başkanını seçecek.