GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Temmuz 2023 Cuma 09:53

Soyer ‘tahsis yapılmıyor’ demişti… AK Partili o isimden dikkat çeken ‘mezarlık’ çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘mezarlık alanı vermiyorlar’ sözlerine sosyal medya hesabından yanıt veren Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca Gaziemir Çay Mahallesi’nde geçmişte tahsis edilen 60 dönümlük arazinin son durumunu sordu.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de uzun yıllardır devam eden ‘mezarlık’ tartışmaları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dün (27 Temmuz) gerçekleştirdiği basın açıklaması ile yeniden alevlendi.

Basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Soyer, mezarlık üzerinden İzmirlilerin cezalandırıldığını belirtirken,  “Rica ve minnetle mezarlık yeri gösteriyoruz. Yok çünkü. Her yıl 200 bin metrekarelik mezarlık alanına ihtiyacı var İzmir'in. Biz 7,7 milyon metrekarelik mezarlıkları ile ilgili talepte bulunmuşuz... Bununla ilgili Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’ndan taleplerimiz var. Hatta mahkeme kararları almışız 260 bin metrekarelik alanla ilgili ancak mahkeme kararı olmasına rağmen tahsis edilmeyen yerler var. Bunları niye tahsis etmiyorsunuz? Bu rant kapısı değil. Niye yıllarca bunları bize tahsis etmiyorsunuz? Bu nasıl bir ruh halidir. Beni cezalandırmak için niye İzmir'i cezalandırıyorsunuz? Mezarlık yeri neden verilmez?” ifadelerini kullanmıştı.

AK PARTİLİ O İSİMDEN YALANLAMA
Başkan Soyer’in açıklamaları sonrası ise Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’dan iddialara yalanlama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan ve geçmiş tarihli meclis tutanağını örnek gösteren Atmaca şu ifadeleri kullandı;

“16.12.2010 tarihinde @izmirbld  Meclisi’de 1/5000, 07.01.2011 tarihinde  @GaziemirBel  Meclisi’nde 1/1000 ölçekli imar planlarında MEZARLIK olarak onaylanan 60 dönümlük araziyi neden gömüye açmıyorsunuz? İzmir'in yıllık 200.000m2 #mezarlık ihtiyacı olduğu hesabınız doğru değil!"