GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Mart 2022 Çarşamba 12:22

DİSK'ten miting çağrısı: Türkiye yıkımın eşiğinde!

Genel-İş üyesi belediye çalışanları iş bırakarak alanlara ineceğini duyurdu. DİSK Bölge Temsilcisi Sarı “Emeğimizi, haklarımızı, geleceğimizi ezdirmeyeceğiz” sloganıyla yapılacak mitinge İzmirlileri davet etti. 

EGEDESONSÖZ - DİSK Genel-İş Sendikası’nın İzmir şubeleri, “Emeğimizi, haklarımızı, geleceğimizi ezdirmeyeceğiz” çağrısıyla 15 Mart Salı günü miting yapacak. Sendika üyeleri yarım gün iş bırakarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinge katılacak ve taleplerini dile getirecek. Mitinge, DİSK’e bağlı diğer sendikaların İzmir şubelerinin de destek verecek.

Mitinge çağrı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, işçilerin demokratik bir ülkede insanca çalışmak ve yaşamak istediklerini belirterek “ Ülkemiz ekonomik ve siyasal olarak tam bir yıkımın eşiğinde. Sendikal hak ve özgürlükler için, demokratik ve eşit bir Türkiye özlemimiz için, güvenceli iş güvenceli bir gelecek için, insanca yaşayacak bir ücret ve gelirde adalet için omuz omuza veriyoruz. Tüm dünyada savaş politikalarına, yıkım politikalarına hayır demek için miting düzenliyoruz.” dedi.

‘BASKI POLİTİKALARINI KABUL ETMEYECEĞİZ’
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin de mitinge katılım göstereceği bilgisini veren Sarı, “Pandeminin ikinci yıllına denk gelen ve tam da doktorlarımızın 14-15 Mart tıp haftasına denk gelen ve onların da grevlerini destekleyen bir mitinge dönüşmesi için var gücümüzle çalışacağız. Ezdirmeyeceğiz, çaresiz değiliz, sesimizi yükseltiyoruz diyeceğiz. Bize dayatılan bu baskı politikalarını kabul etmiyoruz diyeceğiz. Kadro hakkımızı talep edeceğiz. 52 tebliğ ikramiye hakkımızı talep edeceğiz. Tüm yıkım ve savaş politikalarına hep birlikte hayır diyeceğiz. Biz birleştikçe, örgütlü oldukça yan yana oldukça güçlüyüz diyoruz” ifadelerini kullandı. Sarı, İzmirli tüm emekçileri mitinge çağırdı.