GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Mart 2022 Çarşamba 10:22

Mahkeme süreyi uzattı... Selway Outlet ekonomik buhranda!

İzmir’in tanınmış AVM markaları arasında bulunan Balçova Selway Outlet’in işletmeciliğini yapan TJ Gayrimenkul Yatırım A.Ş ve Tekinalp HBM’nin sahibi Mehmet Tekinalp’in mahkeme yoluyla istediği konkordato talebi sonrası verilen kesin mühlet kararının uzatılmasına karar verildi.

EGEDESONSÖZ- Çeşme Otoyolu üzerinde bulunan İzmir’in tanınmış alışveriş merkezleri arasında yer alan Selway Outlet yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle sorunları aşamadı.  İzmir 3. Ticaret Mahkemesi’ne başvuran tesisin sahibi TJ Gayrimenkul Yatırım A.Ş ile Tekinalp HBM’nin sahibi Mehmet Tekinalp konkordato talebinde bulunmuştu. Mahkemenin verdiği “kesin mühlet” kararı yeni başvuru sonrasında yeniden değerlendirildi. İzmir Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne kayıtlı şirketlere bağımsız denetçi ve konkordato komiserleri atanmıştı.

Şirket ve şirketin sahibi Tekinalp’in ayrı ayrı başvurusunu yeniden değerlendiren mahkeme süreyi 3 ay daha uzattı. Alınan kararda,  6 Nisan 2021’de verilen sürenin 4 Haziran 2022’de dolacağı vurgulandı. Yeni alınan karara göre ise verilen ek 3 aylık sürenin bu tarihten sonra geçerli olacağı bildirildi.

CAMİ YAPTIRACAK
Geçtiğimiz günlerde İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in de imza attığı protokol töreninde Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi'nde yapılması planlanan cami ile  kent genelindeki çocuk evlerine maddi destek imzası atan Mehmet Tekinalp yapılan çalışmalarla gündeme gelmişti. İzmir Valiliği’ndeki törende Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nasim Tanglay ve İl Müftüsü Salih Sezik de hazır bulunmuştu.

KESİN MÜHLET NEDİR?
Buna göre borçlu, mahkemenin izin olmadan, mühlet kararından itibaren rehin tesis edemez, kefil olamaz, taşınmaz ve işletmenin devamlı tesisatını kısmen dahi olsa devredemez, takyit edemez ve ivazsız tasarrufta bulunamaz. Aksi halde yapılan işlem geçerli kabul edilmez.