GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Aralık 2022 Pazartesi 15:01

‘Dervişoğlu ile karşı karşıya gelmem’ dedi: Nifakçılara ekmek yok!

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray il kongresi sürecinde İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ile ayrı düştüğü ve farklı isimleri desteklediğine ilişkin haberlerle ilgili konuştu. Çıray, “Karşı karşıya gelmemiz söz konusu değil. İYİ Parti’de nifakçılara ekmek yok” dedi.

EGEDESONSÖZ- İl kongresi süreci devam eden İYİ Parti’de çalışmalar sürüyor. İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekili adaylığı için görevi bırakmasının ardından İYİ Parti’de ilçe kongrelerinin ardından birçok isim adaylığını açıklamıştı.

İYİ Parti İzmir İl kongresi öncesinde Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Dr.Aytun Çıray ile İzmir Milletvekili Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun farklı isimleri desteklediği ve karşı karşıya geldikleri kamuoyuna yansımıştı. Dr. Çıray, konuyla ilgili değerlendirme yaparken parti içinde yaşandığı iddia edilen ayrışma ve il başkanlığı rekabetini yalanladı.

Egedesonsöz’e konuşan Çıray, “Bu tür dedikoduları ben de duydum. Ama benim açımdan aslı yok. Özellikle Grup Başkanvekilimiz Sayın Dervişoğlu ve benim karşı karşıya gelmemiz söz konusu değil. İster aynı kişiye oy verelim, ister farklı kişilere oy verelim bunu parti içi demokrasinin bir gereği olarak değerlendiririz. Bizim asıl yüksek idealimiz AKP'nin Türkiye'yi içine düşürdüğü devletsizlik çukurundan çıkarmaktır. Bu nedenle her ikimizin de ortak paydasının seçilecek il yönetiminin bize bir oy fazla getirmesini beklemekten ibaret olduğuna eminim. Saygıdeğer delegelerimizin de bu duygu ve düşüncelerle hareket edeceklerine güvenim tam. Özetlersem, nifakçılara İYİ Parti'de ekmek yok” dedi.

Çıray, şimdiye kadar İl başkanlığı için dört adayın açıklama yaptığını belirtirken şunları söyledi:

“Bu partililerimizden ikisi adaylıklarını açıkladıktan sonra nezaket gösterip beni aradılar. İkisiyle, yoğunluklarından olmalı ki henüz görüşemedik diye hatırlıyorum. Sinan Bey (Bezircilioğlu) adaylığını açıkladıktan sonra beni telefonla aradı.  Öztürk Bey de (Keskin) TBMM’de beni ziyaret etti. Ona da daha önce basına yaptığım açıklamayı tekrarladım ve ilçe teşkilatlarımızın sağduyularıyla verecekleri karara saygılı olduğumu ifade ettim. Bugün de farklı düşünmüyorum. Sonuçta partimizin çıkarlarını kim en üst düzeye taşıyabilecek, kim İzmir medeniyetinin değerlerini temsil edebilecekse, kim genel başkanımızın liyakate verdiği değeri temsil edecekse o seçilsin. Teşkilatlarımızın şaşmaz iradesi bu seçimi başarmaya yeter. İlçe seçimlerimizde bunu ispat ettiler. Bu nedenle bir oyum var ve onu sandık bilecek”