GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Aralık 2022 Pazartesi 14:23

Gözler Genel Merkez’de… İl’in adayına tam destek!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilliği için istifa etmesi sonrası yeni il başkanlığı için il yönetiminin ortak adayı olan Çağdaş Kaya, bugün ilçe başkanları ve il yönetimi ile yemekte bir araya geldi. Adaylığı için bir kez daha destek istediği öğrenilen Kaya’ya katılımcılardan tam destek geldi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de İl Başkanı Deniz Yücel’in istifa etmesi sonrası ‘yeni il başkanlığı’ için yoğun çalışmalar devam ediyor.

Kulislerde yer alan bir diğer bilgiye göre ise genel merkez tarafından il yönetiminin içinden yeni başkanın seçilmesi yönündeki öneriye kesin bir dille karşı çıkarken il yönetimi ise yönetim içinden olması yönünde baskısı sürdürdüğü öğrenildi

ORTAK ADAY ÇAĞDAŞ KAYA
Dışarıdan atama yolu ile gerçekleştirileceği öğrenilen yeni ilk başkanlığı için Yücel sık sık genel merkez ile görüşürken ‘genel merkezin vereceği karara saygı duyarız’ ifadelerini kullanması il yönetimi içinde tepkilere neden olmuştu. Bir araya gelen 28 il başkan yardımcısı ‘adayımız belli’ diyerek imza toplamıştı.



BAŞKANLARLA YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ
İmzaların genel merkeze iletilmesine Yücel karşı çıkarken, il yönetiminin ‘ortak adayımız’ olarak açıkladığı Çağdaş Kaya’dan kritik bir hamle geldi. Yücel’in istifasını açıklamasının ardından il yöneticileri ve ilçe başkanları ile yemekte bir araya gelen Kaya, bir kez daha örgütten destek istedi. Yeni il başkanının içeriden olmasının çalışma süreçleri için olumlu olacağını dile getiren Kaya’ya ise başkanlardan tam destek geldi. İl Başkanlığı için görüşlerinin sorulması halinde destek vereceklerini açıklayan başkanlar Kaya’nın yönetimine destek verdiğini belirtti.

GENEL MERKEZ İL DIŞI İSTİYOR AMA…
Kulislerde yeni il başkanlığı için Erdal Karademir ve Sinan An’ın isimleri ön sıralarda yer alıyor. İki isme ek olarak Örnekköy İş İnsanları Kooperatifi başkanı Şenol Arslanoğlu, Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın'ın ismi kulislerdeki yerini korurken, genel merkezin seçim öncesi oluşan birlikteliğe karşı çıkmayarak il yönetiminin adayını göreve getirebileceği sürprizi de kulislerdeki yerini aldı.