GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Aralık 2022 Pazartesi 13:29

CHP İzmir’den bir istifa daha! Bakırçay’ın adayı yola çıktı

Milletvekili aday adaylığı için partiden istifa edeceğini duyuran CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz, “Bölgede yaşayan birisinin o bölgelerden temsilci olarak çıkması, parlamentoda bulunması çok önemli. Çok uzun zamandır Küçük Menderes’ten de Bakırçay’dan da temsilci çıkmadı. Biz bu açığı kapatma arzusundayız” diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde ‘istifa genelgesi’ için belirlenen sürenin bitmesine 12 saatten kısa bir kala süre parti içindeki hareketlilik devam ediyor.

CHP İzmir İl eski Başkanı Deniz Yücel’in görevinden istifa ettiğini duyurmasının ardından, bir istifa da İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz’dan geldi.

SÜRECİN NETLEŞMESİNİ BEKLEDİM
Bakırçay Havzası’nın temsiliyet ihtiyacından kaynaklı olarak aday olduğunu dile getiren ve uzun bir süre Aliağa’da siyaset yaptığını belirten Durmaz, “Ben ikinci bölgede doğdum ve büyüdüm. Bütün hayatımı, iş hayatım ve sosyal hayatım orada geçti. Dolayısıyla ikinci bölgenin vekili olmak için yola çıkıyorum. Daha ziyade Bakırçay’ın vekili olacağım. Bakırçay uzun süredir temsil edilmiyor. Dolayısıyla Bakırçay’ın temsiliyet için bir ihtiyaç var. Bölgedeki ilçe başkanlarımız, STK’larımız, ticaret odamız, kurumlarımız ve muhtarlarımız çok uzun süredir benden bunu talep ediyorlardı. Ben il yönetimi ve il başkanlığı sürecinin netleşmesini bekledim. Netleşmiş görünüyor. Zaten bugün istifa için son gün. Ben de bugün istifa edeceğim” dedi.

AÇIĞI KAPATMA ARZUSUNDAYIZ
Uzlaşı adayı olduğunu vurgulayan Durmaz, “Küçük Menderes doğru bir iş yaptı. Kendi içinde bir aday çıkarmak için hareketlendi. Bakırçay da hareketlendi. Her iki bölgenin de kendine özgü sorunları, ihtiyaçları ve dinamikleri var. Bölgede yaşayan birisinin o bölgelerden temsilci olarak çıkması, parlamentoda bulunması çok önemli. Çok uzun zamandır Küçük Menderes’ten de Bakırçay’dan da temsilci çıkmadı. Biz bu açığı kapatma arzusundayız” ifadelerin kullandı.