GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Kasım 2016 Cuma 19:51

CHP’li meclis üyelerinden istismar düzenlemesine tepki!

Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyeleri, cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye, basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önündeki basın açıklamasına, CHP'li Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri katıldı. Grup adına basın açıklamasını CHP meclis üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel yaptı. 18 Kasım'ın 'Avrupa Çocuğun Cinsel Sömürüsü ve Cinsel İstismarına Son verme Günü' olduğunu hatırlatan Sengel, "Ne büyük ironi ki; bugünün ilk saatlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisimize gelen tecavüzün meşrulaştırılmasına ilişkin önergeye imza atan AKP'li milletvekilleri var meclisimizde. Çocuk yaştaki kıza cebir, tehdit, hile ve iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda; mağdurla failin evlenmesi durumunda, hükmün geri bırakılmasına, şayet hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesini mümkün kılınsın denmiştir. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması demek 5 yıl boyunca kasıtlı bir suç işlemezsen hakkında açılan dava hiç açılmamış sayılacak demektir. Önerge kabul edilirse yaklaşık 4 bin istismar suçlusunun tahliye olacağı tahmin ediliyor. Sayın Adalet Bakanı da bu rakamı doğruluyor" diye konuştu.

'BU DÜZENİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL'
Çocuklarını güven içinde büyütmek istediklerini dile getiren Sengel, "9 Aylık bebeğe tecavüz edilen bir ülkede yaşıyoruz. Çocuklarımızı bu ülkede güven içinde büyütmek istiyoruz. Ancak milletin vekilleri, bu güven ortamını sağlayacaklarına, tam tersine, artık sokakta tek başına yürümeye korkan nesiller, kadınlar oluşturmaya çalışıyor. Tecavüzü meşrulaştırmaya yönelik bu şekilde bir önergenin meclise gelmesi bile tek başına suç olmalı. Daha dün Özgecan çığlıkları atan, Özgecan'ın, Güldünyaların sesi olmaya çalışan biz kadınlar bu tasarının yasalaşmasına kesinlikle çığlık atarcasına hayır diyoruz. Bu teklifle gelecek olan düzenleme Anayasamızın, imzaladığımız ve tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmelerin ihlalidir" dedi.