GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Kasım 2016 Cuma 15:32

O sözlere bir tepki de Dağ’dan: Türkiye’nin ayrıştırıcı gücü CHP!

CHP İzmir Milletvekili Yiğit’in gündeme damga vuran ‘Gerekirse İzmir ayrılsın’ sözlerini değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili sert konuştu.

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit’in hükümetin Avrupa Birliği’ne yönelik tavrını eleştirdiği konuşmasında söylediği ‘Gerekirse İzmir ayrılsın’ sözleri tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Yiğit’e son olarak AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan tepki geldi. Yiğit’i sert sözlerle eleştiren Dağ CHP’nin sloganına atıfta bulunarak “Türkiye’nin ayrıştırıcı gücü CHP” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA
Yaptığı açıklama sonucunda gerek partimiz, gerekse kendi partisinden siyasilerin haklı eleştirilerine maruz kalan Sayın Ali Yiğit'in "Zul olarak görüyorum" diyerek cevap vermediği konu İzmir ve İzmir'lilerdir. Yani biziz. Olayın iki ayrı değerlendirilmesi yapılmalıdır.

Birincisi Sayın Yiğit'in kendi deyimi ile "ifade etmek istediklerimi anlatamadım" cümlesinden yola çıkarak, şahsının Avrupa birliğine girebilmesi adına gerekli olan "kendisini rahatlıkla ifade edebilme" eğitimi alması gerektiği; İkincisi ise bir milletvekilinin her ne olursa olsun vatanı ile ilgili bir açıklama yapmadan önce tüm toplumun değerlerini bir bütün olarak görüp,hissedip anlayıp konuşmasını buna göre yapması gerektiğidir.
Sözde "Türkiye'nin Birleştirici gücü" sloganı ile milletine giden bir partinin milletvekilinin HDP ile aynı çizgide "Türkiye'nin Ayrıştırıcı Gücü" sloganının altını dolduruyor olması ayrıca düşündürücü ve trajikomik bir tablodur.
Sonuç olarak Sayın Yiğit hiç kendisine Zul görmeden acilen İzmirlilerden ve İzmir'i canının bir parçası gören Anadolu insanından ve Türkiye'den özür dilemelidir.