GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Kasım 2016 Cuma 10:35

Türkiye’nin tartıştığı düzenlemeye CHP İzmir’den tepki seli!

Cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye CHP İzmir'den tepki yağdı.

EGEDESONSÖZ - Meclis Genel Kurulu'nda tartışmalara yol açan bir düzenleme, AK Parti milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

Buna göre cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda yasadaki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanması geri bırakılacak.

Düzenleme, 16 Kasım 2016'ya kadar işlenen suçları kapsıyor.

Yeni düzenleme Mecliste muhalefetin büyük tepkisini çekerken sosyal medyada da günün en çok tartışılan konusu oldu.

Düzenlemeye CHP İzmir’den de çok sert tepki geldi. Partinin İzmirli üst düzey yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları sosyal medya üzerinden sert sözlerle eleştirilerde bulundu.

- CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDE AÇIKLAMA... 

İŞTE O MESAJLAR 

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: Tecavüz insanlık suçudur. Masum bir çocuğu ona tecavüz eden bir canavara nasıl mahkum edersiniz! İnsanlığınız nerede? Yüz karasısınız. Vicdansızlar! AKP tecavüzcüye, tecavüz ettiği çocukla evlenerek hapisten kurtulma imkanı veren önergeyi geçirdi. Gençlere ahlak bekçiliği yapar, madende ölümü fıtrat sayar; tecavüzcüyü korumak için seferber olur. Batsın ikiyüzlülüğünüz. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı: Biz şu an mecliste tecavüze uğrayan çocukların tecavüzcüyle evlendirilmesi halinde tecavüzcünün serbest kalması tasarısına direnirken CNN Türk canlı yayınında çocuk istismarı propagandası yapılıyor. '13 yaşındaki çocuk evlendirebilir' deniliyor. İleri demokrasi, özgür Türkiye! Tecavüze özgürlük, çocuğun saç telinden tahrik olmaya özgürlük, kendinden olmayanı kısıtlama özgürlüğü direnişimiz kazanımla sonuçlandı. Tasarı geçmedi. Salı yeniden getirecekler. Tüm kamuoyu direnişe el ve ses vermeli. AKP mecliste son dakika önergesiyle çocuk yaştaki kıza tecavüz eden sapıkla evlenmesiyle cani cezadan kurtulacak. 

Genel Başkan Yardımcısı, İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger:  AKP tecavüzcüleri aklıyor! Çocuk yaştaki kıza tecavüz eden sapık, evlendirilerek cezadan kurtulacak! Dünyada tecavüzcüler lehine kanun çıkartan başka bir iktidar daha yoktur herhalde... Vicdanınız, ahlakınız, empati duygunuz hiç mi yok? Bu yasa neden 16/11/2016 tarihine kadar işenen suçları kapsıyor? Yoksa birilerini kurtarmak için mi hazırlandı?

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: Bu da oldu; AKP tecavüzcüye af istedi. Affedersiniz; AKP'nin açılımı Ahlakı Kıt Parti mi?

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: Sapık AKP'nin verdiği önergeyle, çocuk tecavüzcüsüyle evlendirilerek cezadan kurtulacak! Diyecek kelime bulamıyorum bu ayıp karşısında.  Zihniyetiniz Batsın. Eğitimin önemini işte bu yüzden savunuyoruz...  AKP çocuklardan elini çek. Açık oylamada Sapık AKP'nin oyu 184’ü bulamadı. Önerge şimdilik bekliyor! Meclis toplandığında tekrar oylamaya sunulacak.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam: AKP mecliste son dakika önergesiyle çocuk yaştaki kıza tecavüz eden sapıkla evlenmesiyle cani cezadan kurtulacak. Kız babası, annesi AKP milletvekilleri tecavüzün yolunu açan önergeleri kendi oylarıyla kabul ettiler. Bakan Bekir Bozdağ, “Bu suçtan tutuklu 4000 tecavüzcü serbest kalacak” dedi. Böylece 15 yaş altında kız çocuklarına tecavüz edenler aileye para vererek ikna ederek cezadan kurtulacaklar. Tasarının tümü için açık oylama istedik 184 oyu bulamazlarsa haftaya Salı'ya kalacak. Kız çocuklarımız için direniyoruz.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: AKP iktidarında tecavüz de meşru! Tanımıyoruz, saygı da duymuyoruz! Kabul hiç etmiyoruz!

CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç: Çocuk tecavüzlerini meşrulaştırarak, cezaevindeki 4000 suçlunun dışarı çıkması için çalışanlar hesap vereceksiniz. Bu utanç size yeter! Bu önergeye imza atanlar ve oy verenler; kızlarınız, torunlarınız hiç aklınıza gelmedi mi? Vicdanınız sızlamadı mı? Tecavüz aklanamaz. 

CHP YDK Üyesi Şehrazat Mercan: İzmir'in kadını kızı çirkin, güzel filan demelerindeki subliminal, TBMM’deki tecavüzcü yasasıymış.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina: Bir baba olarak kanım dondu. Değil kendi çocuklarım kimsenin evladı için böyle bir tasarıyı kabullenmem mümkün değil. Bu tasarıya imza atanlar da dahil olmak üzere tüm üyelerin, vicdanlarını dinleyerek böyle bir yasaya onay vermeyeceğine inanmak istiyorum.

CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen: Milletçe alkışlıyoruz... Ülkemizin, laik cumhuriyetimizin İnsanlarımızın,  çözüm bekleyen yüzlerce sorunu varken tecavüzcüleri cinsel istismarcıları, sapıkları, koruma ve kollama görevini gece yarıları tüm güçlüklere rağmen gerçekleştirmeye çalışan AKP’nin sahte Müslüman sözde ahlakçı tosuncuklarını milletçe alkışlıyoruz.