GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Kasım 2016 Cuma 18:57

AK Parti İzmir’de operasyon: O teşkilatın istifası alındı!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı Kiraz İlçe Başkanı Mehmet Emin Avşar ve yönetimin istifasını aldı.

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın seçim sonrası başlattığı rotasyon çalışması sürüyor. Geçtiğimiz ay Bayraklı, Karabağlar, Urla ve Bergama ilçe başkanı ve yönetimlerini görevden alan parti bu kez Kiraz’a operasyon yaptı.

Kiraz İlçe Başkanı Mehmet Emin Avşar ve yönetiminin istifaları alındı. İlçeye giderek görevde bulunan yönetimin istifasını alan Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Tosun, kararın genel merkez tarafından onaylandığını belirtti.

2014 yerel seçim sonuçlarına göre Kiraz’da seçimi MHP’den sandığa giden mevcut Belediye Başkanı Saliha Özçınar kazanmıştı. Kısa süre sonra parti ile arası bozulan Özçınar, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı il kongresinde AK Parti’ye geçti.

Özçınar ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Avşar arasında uzun süredir devam eden bir krizin olduğu biliniyordu. Genel merkeze de yansıyan ilçedeki duruma müdahale edilmiş oldu.  

Öte yandan ilçede Avşar ile birlikte bazı yönetim kurulu üyeleri, meclis üyelerinin bir kısmı ve eski İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Çavuş’un başını çektiği ekip Başkan Şengül’e karşı parti içinde muhalefet yapıyor.



BİZ HANIMEFENDİNİN YÜZÜNE SÖYLEDİK AMA... 
Kararın ardından Egedesonsöz'e konuşan Avşar, "Kiraz, AK Parti belediyecilik anlayışıyla yönetilmiyor. Halka kapalı bir belediye var. Tepkimiz bunaydı. Biz hanımefendinin yüzüne söyledik ama sözümüzü dinletemedik. Bundan sonra daha açık söyleriz.  İl ve genel merkezin de tutumu bu yönde. Onun için istifa ettik” dedi.