GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Temmuz 2023 Perşembe 22:50

CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü… Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?

CHP'de mahalle delege seçimleri ikinci gününde devam ediyor... Karabağlar, Bornova ve Karşıyaka'da üyeler sandık başına gitti.

Oktay GÜÇTEKİN /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden genel seçimler sonrası verilen kurultay süreci,İzmir'de bugün üçüncü gününde devam etti.

Devamında ilçe kongresi ve il başkanlığı süreçlerini getirecek olan mahalle delege seçimleri  ‘değişim’ sloganları altında gerçekleştirilirken bugün Karabağlar, Bornova ve Karşıyaka'da toplam 8 mahalle sandık başına gitti.

KARABAĞLAR'DA 3 MAHALLEDE SANDIKLAR KURULDU
Karabağlar'da seçimin üçüncü gününde 3 mahallede sandıklar kuruldu. Poligon, Muammer Akar, Devrim mahallelerinde parti üyeleri mahalle delegelerini seçmek için sandık başına giderken, ilk iki günde olduğu gibi yine mevcut ilçe başkanı Bülent Sözüpek ve ekibinin tek listesi ile seçim gerçekleştirildi. Muammer Akar Mahallesi'nde gerçekleştirilen seçimlerde bir önceki dönem il yönetimine kongre sonucu gelen ancak yönetim değişikliği sonrası görevden alınan il başkan yardımcıları arasında yer alan Kemal Özdönmez yeniden mahalle delegesi seçildi.

Poligon;
Semra Girgin,Necibe Kalan, Mukaddes Turan, Nazan Dinger,Sevgi Başaloğlu, Ada Gavas 

Muammer Akar;
Recep Özçalık, Kemal Özdönmez, Bensu Rodos, Sema Durmuş,Murat Demirkıran, Pelin Özsoy, Sabiha Gürses, Ali Sevgi, Nesrin Durak, Ümit Bransel, Özge Mumcu

KARŞIYAKA'DA ÇİFT LİSTELİ SEÇİM
Karşıyaka'da ise bugün tek mahallede sandıklar kuruldu. Donanmacı Mahallesi'ni sandık başına gittiği seçimlerde çift listeli yarış yaşandı. Mavi liste ile beyaz listenin yarıştığı seçimleri mavi liste liste 147 oya 58 oy ile kazandı.

Donanmacı;
Muharrem Ekti, Yağmur İnanır, Fuat Kalkan, Ayşegül Tezcan,Halil Altun, H.Oğuz Erbatu ,Cenk Erdol, İbrahim Kızılates, Hakan Sunay, Hilmi Dilşen, Erdal Kutkı, Ismail Denlet, Halime Yıldız

BORNOVA DA LİSTE SAVAŞLARI 
Mevcut ilçe başkanı Ertürk Çapın'ın listelerde ağırlığını koyduğu Bornova'da seçimin üçüncü günü de sandıklar kuruldu. Çift listelerin yer aldığı seçimlerde Çiçekli, Kemalpaşa, Merkez ve Yakaköy'de sandık başına giden CHP üyeleri yeni delegelerini seçti.

Kemalpaşa mahallesinde yeşil ve beyaz Liste olmak  üzere çift liste ile seçime girildi. Yeşil Liste 141 oy alırken, Ertürk Çapın'ın beyaz listesi ise 119 oy aldı. Yakaköy Mahallesi'nde de çift liste yarışı olurken,  Kırmızı ve Beyaz listenin yarıştığı seçimleri 27'ye 13 kırmızı liste kazandı.

Kemalpaşa Mahallesi ; 
Pervil Koç, Bülent Çetinkaya, Ercan Sever, Koray Doğru, Veli Zengin, Elif Maşeroğlu, İdris Ertan, Esra Bitik

Yakaköy;
Fezayir Karadağ, Fevzi Özbek

İki üyesi bulunan Çiçekliköy de bugün sandık başına gitti. Tek listenin yer aldığı mahallede 1 delege çıktı.

Çiçekliköy;
Songül Oğuz

Merkez mahallesi tek liste ile seçime girdi.

Merkez Mahallesi;
Fatma Kılıç, Mustafa Karataş, Behçet Koç, İsmet Yüksel, Ayhan Şenel