GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Temmuz 2023 Perşembe 20:17

İYİ Parti İzmir adayı MHP'ye dönüyor... Sır transfer aydınlandı!

16 yaşında girdiği MHP'de uzun yıllar önemli görevler aldıktan sonra İYİ Parti'nin kurucuları arasında bulunan ve 2. Bölge 3. sıradan milletvekili adayı gösterilen Arzu Yıldırım, eski partisine dönüyor. Yıldırım, "İYİ Parti'de liyakatın önemli olmadığını, maddi çıkarların önemli olduğunu gördüm. Şimdi amasız, fakatsız, lakinsiz, sadece ve sadece bir nefer olarak yuvama dönüyorum" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  Genel seçimlerin tamamlanmasının ardından partilerde iç tartışmalar sürüyor. Tartışmaların sürdüğü evrede ise farklı partilerden birçok isim siyasi kariyeri başka partilerde devam etme yönünde hamleler yapmayı sürdürüyor.

İzmir siyasetinde ise İYİ Parti kurucularından olan ve seçimde milletvekili adayı gösterilen bir ismin MHP'ye geçeceği yönünde iddialar ortaya atıldı. MHP'den yapılan basın davetinde ise "İYİ Parti İzmir Kurucu yönetim kurulu üyesi ve 2. Bölge milletvekili adayı ve beraberindeki önemli bir heyet partimize katılacaktır" denilmişti.
Adı sır gibi saklanan o ismin ise kim olduğu netleşti. İYİ Partili milletvekili adayının, 2. Bölge 3. sırada milletvekili adayı olan Arzu Yıldırım'ın olduğu ortaya çıktı.

Yıldırım, kendisine ulaşan Egedesonsöz'e bu geçişi doğruladı ve İYİ Parti'den ayrılma sebeplerini anlattı.

İYİ PARTİ'DE LİYAKATIN OLMADIĞINI GÖRDÜM
16 yaşından beri MHP'nin içinde olduğunu hatırlatan Arzu Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:
"İYİ Parti'de liyakatın hiç önemli olmadığını gördüm. Ben ve arkadaşlarım, bazı şeyleri değiştirmek adına İYİ Parti ile yola çıkmıştık fakat hayal kırıklığına uğradık. İnanın bu konuda çok büyük mücadele verdim. İYİ Parti henüz kurulmadan çalışmalara başlamıştım. Liyakatın önemli olmadığı İYİ Parti'de, maddi çıkanların ön planda olduğunu gördüm. Seçimden sonra gördüm ki, hiç kimse oy kaybından dolayı kendini suçlu hissetmiyor."

TEMAYÜLDEN BİRİNCİ SIRADA ÇIKTIM, ADIM ÜÇÜNCÜ SIRAYA YAZILDI
Genel Merkez tarafından yapılan temayülde birinci sırada çıkmasına rağmen milletvekili listesinde 3. sıraya adının yazılmasına şaşırdığını belirten Yıldırım, "Temayülden birinci sırada çıkmıştım ama üçüncü sıraya yazdılar adımı. Buna rağmen son ana kadar mücadelemi sürdürdüm. Sonunda benden buraya kadar dedim. Bildiğim daha birçok şey var. Bunu genel başkan yardımcıları da paylaşıyor son iki yıldan beri. Maalesef bir hayalin peşine düşmüşüm ve düşmüşüz. Hiçbir makam, hiçbir çıkar gözetmeksizin, Milliyetçi Hareket Partisi'ne, yani yuvaya geri dönüyorum" diye konuştu.

İYİ PARTİ'DEN AYRILMAYA ALTI ÖNCE KARAR VERDİM
Milletvekili seçimlerinden sonra pek çok partiden teklif aldığını ancak tercihinin MHP olduğunu anlatan Arzu Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İYİ Parti'den ayrılmayı son bir yıl önce verdim aslında ama altı ay önce de kesinleştirmiştim. Duyduklarım, şahit olduklarım, çok fazla. Vatana millete helal olsun emeklerim. İnandığım doğrularla şu anki konjonktür çok farklı. MHP'ye geri dönüyorum; amasız, fakatsız, lakinsiz, çıkarsız, sadece ve sadece bir nefer olarak yuvama dönüyorum."

ARZU YILDIRIM KİMDİR?
1976 yılında Çanakkaleli bir ailenin kızı olarak Almanya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çanakkale Biga’da tamamladı. Üniversite öğrenimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biyoloji Bölümünü 1998 yılında tamamladı. Biyolog , Biyoloji Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği eğitimi aldı. 23 yıllık öğretmenlik kariyerinde çeşitli eğitim kurumlarında öğretmen, müdür ve kurum ortağı olarak çalıştı. 16 yaşındayken Ülkü Ocaklarında çalışmalara katıldı. Üniversitede Asena Masası Başkan Yardımcılığı yaptı. MHP’de çeşitli kademelerde görev aldı. Meral Akşener’in Demokrasi Mücadelesinde il gezilerinde yanında yer aldı. İYİ Parti’nin kurulması ile MHP üyeliğinden istifa ederek İYİ Parti Bayraklı kurucuları arasında  yer aldı. 2018 yılından itibaren İl Başkanlığı Yönetim Kurulunda, 23 Ocak 2023 tarihine kadar görev yürüttü. Eğitim, STK, Kadın Politikaları, Sosyal Medya Komisyonlarında  çalıştı. Madde ve Bağımlıklarla Mücadele Komisyonunun başkanlığını yürüttü. Güneşin Kadınları İzmir Kadın Üretici Kooperatifi Kurucusu ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta. Profesyonel Halk Oyunları Öğreticisi, lisanslı yüzücü, Çocuk Esirgeme Kurumunda gönüllü annelik yaptı. Evli ve 2 çocuk annesi.