GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Mart 2016 Cuma 15:10

CHP’de o başkandan krize nokta koyan açıklama!

Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek, parti içindeki yoğun ikna mesaisi sonucunda göreve devam kararı aldı. Aydilek kararını yazılı açıklamayla duyurdu.

EGEDESONSÖZ – CHP’de Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydemir’in Belediye Başkanı Ufuk Sesli’yle yaşadığı sorunlar nedeniyle istifa kararı almasıyla başlayan kriz sona erdi.

Aydemir’in kararı sonrası örgütte üst düzey bir ikna mesaisi başlamıştı. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır devreye girerek ilçede tarafları buluşturmuştu.

Sındır-Aydilek ve Sesli’nin yaptığı görüşmenin ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak'ın ilçe ziyaretinde başkan sıfatıyla yer alan Aydilek son kararını açıkladı.

Aydilek yazılı açıklamayla görevine resmen devam ettiğini parti kamuoyuna duyurdu. Açıklamada, “Bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında tüm üyeler arkamda olduklarını ifade ettiler. Genel Sekreterimiz Kamil Okyay Sındır, İl Başkanımız Alaattin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun ricası ve ilçe örgütümün isteği doğrultusunda görevime kaldığım yerden devam etme kararı aldım. Partim adına daha güçlü ve daha kararlı olarak, partimi daha da yüceltmek üzere aynı istek ve şevkle çalışmalarımı sürdüreceğim” ifadelerine yer verildi.