GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Mart 2016 Cuma 13:08

CHP İzmir’de bu kez de Karabağ tura çıktı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’in kongrede ters düştükleri Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ı ziyaret etmesinin ardından bu kez sürpriz bir ziyaret daha geldi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Konak örgütü ile buluştu.

EGEDESONSÖZ - CHP’de oldukça hareketli sürecin yaşanmasına sahne olan İzmir il kongresinin ardından seçim sonrası göreve gelen İl Başkanı Alaattin Yüksel’in ilçe turları sürüyor. Yüksel’e, programı uygun olduğu zaman İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da eşlik ediyor. 

Son olarak Bakırçay Havzası’ndan sonra metropol ilçeleri dolaşan Yüksel ve yönetimi önceki gün Kocaoğlu ile birlikte kongrede karşısında yer alan aday Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ı destekleyen Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ı ziyaret etmişti.  Ziyaretten kısa bir süre sonra Konak’a sürpriz bir isim geldi.

Karşıyaka’da Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eski İl Başkanı Ali Engin’e muhalif isimlerin kurduğu siyasi yapılanmaların ve derneklerin toplantı ve etkinliklerine katılan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Konak İlçe Örgütü ile buluştu. Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ile birlikte Konak’a gelen Başkan Karabağ, partililer ile görüşerek toplantı yaptı.

İl kongresinde Yüksel’e muhalif olan Konak İlçe Başkanı Başak, Bayraklı İlçe Başkanı Alper ve birçok isim Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ı aday çıkartıp desteklemişti. Daha sonra Başkan Hasan Karabağ ise, İzmir’in siyasi aktörlerinin artık değişmesi gerektiğine yönelik açıklamalarda bulunmuştu.