GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Ocak 2016 Pazar 13:14

Bomba transfere AK Parti'den ilk yorum

AK Parti’de uzun yıllar siyaset yaptıktan, bağımsız olarak yoluna devam eden Buca Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Kenan Çakar’ın CHP’ye geçmesinin ardından ilk eleştiri AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe’den geldi. Boztepe, “Hayrını görsünler” dedi.

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önceki gün AK Parti’nin Eski Büyükşehir Meclisi Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar’ın partiye kattıklarını açıkladı.

Başkan Kocaoğlu’nun teklifi ile partiye geçiş yaptığını söyleyen Yusuf Kenan Çakar’a ilk eleştiri AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe’den geldi. Yazılı açıklama yapan Boztepe, transfer ile ilgili sert konuştu.

Boztepe, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Biz AK Parti olarak, üyemiz bile olmayan biri hakkında kendisinin tercihi nedeniyle görüş bildirmeyi doğru bulmuyoruz.  Ama CHP İl Başkanı Sayın Alaattin  Yüksel’in yaptığı açıklamada iki yıl önce partimizden istifa eden birinin sanki yeni etmiş havası yaratması nedeniyle değerlendirme yapabiliriz. 

CHP'DEN SÜRPRİZ TRANSFER

YÜKSEL DEMOKRATİKLEŞMEDEN SÖZ EDECEK EN SON KİŞİDİR
Yüksel, Kenan Çakar için 'arkadaşımız siyasette son derece bilinçli ve inandığı şeyler hakkında siyaset yapan birisidir. Son yıllarda iktidar partisinin gücünü halkına karşı kullanan, demokratikleşmeyi bırakın, laiklik ve cumhuriyet yönetimine saldıran anlayışın içinde siyaset yaptığını yakından gözledi. Doğru yerde olmadığını anlayarak geldi' diyor. Sayın Yüksel demokratikleşmeden bahsedecek en son kişidir. Çünkü kendi partisinin il kongresinde milletvekillerini, parti yetkililerini sadece muhalefet yaptıkları ve hoşuna gitmeyecek şeyler söyledikleri için linç ettiren kişidir.Bunu da o gün kendi genel Başkan'ları dahil tüm Türkiye gördü. Sayın Yüksel gündem değiştirmek için gayret göstermektedir. unutmasın ki 2019 hedeflerine hızla ilerleyen AK Parti İzmir teşkilatı sayın Bülent Delican kaptanlığında Genel Başkan Yardımcımız Prof Dr. Nükhet Hotar ve Bakanımız Binali Yıldırım rehberliğinde milletvekillerimiz ve tüm teşkilatımızla yoluna devam etmektedir.”

ŞAŞKINLIK VERİCİ
“Sayın Çakar ise partimizden 2014 yerel seçimlerinden hemen sonra yapılan ilk grup toplantısında grup Başkan vekili ve imar komisyonu üyesi seçilemediği için istifa etmiştir. Meclis toplantısına 10 dakika kala bu kararı istediği görevlerde bulunamadığı için aldığını da herkesin bilmesi gerekir. Arkadaşımız partimizin aldığı oylar ile seçilen Kemalpaşa ve Gaziemir'de geçmişte belediye Başkan yardımcılıkları görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca sebebi bilinmeyen bir şekilde sürekli istediği imar komisyonunda da görev yapmıştır. Bu görevleri talep etmesi, diğer arkadaşlarımızın düşüncelerini hiçe sayması ve bir saplantı derecesinde bu makamları arzu etmesi şaşkınlık vericidir.”



HAYRINI GÖRSÜNLER
“Çakar'ın CHP'ye geçişinde en önemli aktör olan  Sayın Aziz Kocaoğlu'nun oğlu ve ailesi Hakkı'nda açıklama yapılan açıklamalar malumdur. Açıklamaları yapan da bu şahıstır. Belediye tarafından yollara döşenen granit ve taşların Kocaoğlu'nun oğlu tarafından satıldığını açıklamış konu mahkemeye bile götürülmüştür. Ben şahsen Kocaoğlu'nun bu durumu Nasıl hazmettiğini ve içine sindirdiğini de merak ediyorum.  Bu konuda meseleye açıklık getirdikten sonra  bizim açımızdan Çakar ile ilgili söylenecek tek söz ise "Hayrını görsünler" demekten öteye gitmeyecektir.”