GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Ocak 2016 Pazar 12:14

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı'ndan Bayır Bucak seferberliği

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı Bayır Bucak Türkmenlerine acil yardım için kampanya başlattı. Türkiye genelinde bütün il ve ilçe teşkilatlarına yönelik başlatılan kampanya 10 gün sürecek.
1939   yılında Hatay’ın anavatanımıza katılmasından sonra Suriye’de kalan Bayır Bucak bölgesi Hatay’ın Yayladağı ilçesi dahil olmak üzere Lazkiye’ye kadar uzanan bölgenin tamamını kapsamaktadır. Burada yaşayan Türkmen kardeşlerimiz Karamanoğlu Türkmenlerinden olup sayılarının iki yüz bin civarı olduğu söylenmektedir. Ayrıca Halep ve civarına dağılmış ülke genelindeki Türk nüfusunun ise bir milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir.  Yıllardır bölgede süregelen baskı rejiminden en temel insan hakları bile ellerinden alınarak nasiplerini almış olan Bayır Bucak Türkmenleri son 70 yılda Türkiye’nin özellikle Antakya ve civar yerleşim bölgelerine kitleler halinde göç ederek yerleşme çabasındadırlar.

Özellikle son aylarda Hatay'ın güneyindeki Bayır-Bucak Türkmenleri bir katliamın eşiğinde hayatlarına devam etmektedirler. Türkmen Dağında hızla ilerlemeye çabalayan Suriye ordusu bölgedeki Müslüman kardeşlerimizin varlığına son vermek istemektedir. Ak Parti olarak bu saldırıları şiddetle kınadık ve kınamaya devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman, değil yanı başında dünyanın hiçbir yerinde baskı, şiddet ve korku unsurları ile insanların zulüm görmesine seyirci kalamaz.

Bu sebeple Kurucu Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın duruma karşı göstermiş olduğu özel hassasiyet sebebi neticesinde Sayın Genel Başkanımızın talimatı ile AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak tüm Türkiye genelinde bütün il ve ilçe teşkilatlarımızda Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik Yardım Kampanyası’nı11 Ocak 2016 tarihi itibari ile başlatıyoruz. Kampanyamız 10 gün sürecektir.  Suriye Türkmen Meclisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Zeki Türkmen ile yapılan görüşme sonrasında bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeler; çocuk maması, Çocuk bezi, battaniye ve uzun süre dayanıklı gıda ürünleri olduğu tespit edilmiştir. AK Parti İl ve ilçe teşkilatlarımıza bu malzemelerin kampanya süresince kendi yerellerinde toplamaları konusunda gerekli talimatlar verilmiş bulunmaktadır. Toplanan malzemelerin bölgeye ulaştırılması konusunda Başkanlık olarak ilerleyen günlerde bilgilendirme yapacağız. Bu noktada bütün halkımızdan çok kısa sürede mağduriyetleri giderebilmek adına Yardım Kampanyasına hassasiyet göstermeleri ve bu konuda başta Sivil Toplum Kuruluşlarımız olmak üzere bütün kamuoyunun desteklerini azami ölçüde göstermelerini talep ediyoruz. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın kendi illerinde ve ilçelerindeki teşkilatlarımızla irtibata geçmelerini önemle rica ediyoruz.