GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ağustos 2023 Cuma 14:55

Başkan Sandal ‘tehdit’ iddiasına ateş püskürdü: Görevi şu an bırakırım!

CHP Kongresi için ortaya atılan “oy vermeyenlerin belediyede işine son verilecek” iddialarına tepki gösteren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Bir arkadaşımız çıkıp desin, başkan beni tehdit etti diye... Şu an bırakacağım görevi” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Bayraklı İlçe Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

20 BİN GÖÇE RAĞMEN YÜZDE 65 OY ALDIK
Seçim süreci hakkında konuşan Başkan Sandal, “Çok zorlu bir seçim sürecinden geçti. İki seçim üst üste götürdük. Bu anlamda Bayraklı'da destan yaşayan, hem örgütüme hem partililerime teşekkürü borç biliyorum.Koca bir deprem atlattık. 20 bin yurttaşımız göç etti. 10 bine yakın seçmenimiz ilçeden ayrıldı. Buna rağmen Kemal Kılıçdaroğlu, Bayraklı'da yüzde 65 oy aldı. AK Parti ile birlikte MHP ve diğer ittifakları toplamı yüzde 35 oy aldı. 40 günlük süre içinde oy eksiğimizin kapanmasında gece gündüz birçok mahallede cumhur ittifakından istifa edenleri partimize üye yapan örgütüme de teşekkür ediyorum” dedi.

BİZ ELEŞTİRİLENLERİ SAHADA GÖREMEDİK
Mevcut ilçe başkanı Didem Gültekin’e ve kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Sandal, “İlçe başkanını sahada görmedik diyenlere en güzel cevap bu verilen çabadır. Biz eleştirilenleri sahada göremedik. Bunu yapmayan kişilerin çalışan arkadaşlarımız eleştirmeye hakkı yok.  Partilerin hakkı üzerinden tasarrufta bulunmak size mi kaldı? Kendi belediye başkanımızı eleştirirken biraz vicdanlı olacağız. Sizin delege başkanın hiçbir baskı altında rozetini çıkarmamış bir belediye başkanı. Ben rozetini çıkaran belediye başkanı değilim. O rozet benim onurum ve şerefimdir. Yeri geldi Cumhurbaşkanını, içişleri bakanını protesto ettik. Aldığımız görev, yerine getirdik, vicdanımız ve onurumuz ile yaptık. Kendi belediye başkanını eleştiren arkadaşlar bir gün merkezi hükümeti eleştirdi mi? AKP hükümeti ile ilgili negatif bir cümle ağızlarından çıktı mı? Ancak kendi belediye başkanının gördüğünüzde burada ucuz kahramanlık yapmanın anlamı yok” şeklinde konuştu.

ŞU AN BIRAKIRIM GÖREVİ!
Sandal, kongre için ortaya atılan “oy vermeyenlerin belediyede işine son verilecek” iddialarına tepki gösterirken “Geldiğim günde beni işçinin emekçinin işine son verecek dediler. Ben emeğin, ekmeğin, yoksulluğun ne demek olduğunu bilirim. Benden böyle bir tepki beklemek o arkadaşlarımızın acizliği olur. Bir arkadaşımız çıkıp desin, başkan beni tehdit etti diye... Şu an bırakacağım görevi. Bizim siyasal sürece bakışımız net. Biz üyeler ile uzlaşarak, partimizin aleyhinde olacağımız işlerde olma lüksümüz yok. Biz bu koltuğa sizler sayesinde oturduk. Bugün belediye başkanıysam bunu sağlayan sizlersiniz. Bizde partilimizin önünde saygı ile eğilmesini biliriz.  Negatif karalamalar ile olmamış şeyi söyleyerek, kendi partilerimiz zan altında bırakarak davranırsanız ben tabii ki taraf olurum. Hiçbir alandan siyasi aktör buradaki seçim sürecini müdahil olmak gibi bir davranışta bulunmadı. Bunun için örgütüme teşekkür ediyorum. Bizim hedeflerimiz var” diye konuştu.