GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ağustos 2023 Cuma 13:36

CHP’li Taşkın, ‘listelerden memnun olunmaması doğal’ dedi, ekledi: Kurultayda ona göre oy verin!

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, milletvekili aday listeleri ile ilgili gelen eleştirilere yanıt vererek “Konuşulanlara alınmıyorum. Bütün örgütü dinlemeye çalışıyorum. Kimse kendisini üstün görmemelidir. Listelerden memnun olunmaması çok doğaldır. . Oy verirken kurultayda ona göre oy verirsiniz. Hiç kimse sorumluluktan kaçmıyor” dedi.

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, CHP Urla İlçe Kongresi’nde bir konuşma yaptı. Taşkın, milletvekili aday listelerinde kontenjan aday bolluğu ile ilgili gelen eleştiriler için açıklamalarda bulundu.

LİSTELERDEN MEMNUN OLUNMAMASI ÇOK DOĞALDIR
“Kontenjan aday” eleştirisine yanıt veren CHP’li Taşkın “Konuşulanlara alınmıyorum. Bütün örgütü dinlemeye çalışıyorum. Kimse kendisini üstün görmemelidir. Listelerden memnun olunmaması çok doğaldır. Kendi listelerimizi başka partilere açtık. 40 vekil doğru muydu? Biz orada bir strateji oluşturduk, risk aldık başarılı olmadı. Oy verirken kurultayda ona göre oy verirsiniz. Hiç kimse sorumluluktan kaçmıyor” dedi.

İDEOLOJİLER ÖLMÜŞ DEĞİL
Siyasette gereken noktalarda tavır alınmalı diyen Taşkın, “Neden yönetimdeyken söylediklerimiz hayata geçmiyor? Bir kere hepimiz şimdi zamanı değil tavrından kurtulmalıyız. İnsan mezhep bağıyla oy vermemeli, bunu söylemek istiyorum partime. Bu kadar protokol üretmemiz gerekir. Başarıya değil dar gruba, mezhebe göre oy veriyorsak bu tartışılır. İdeolojiler ölmüş değil. İdeolojimiz katı olmak zorunda değil ama buna sahip çıkmamız gerekiyor. Sağcılar nabza göre şerbet veriyor, biz ise dönüşüm istiyoruz. Biz dönüşüm öneriyoruz bu her zaman kabul gören bir şey değildir” şeklinde konuştu.

GEÇEN TÜZÜK KURULTAYINDA SİYASETİ BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜM, ÇOK KORKUNÇTU
Partide yapısal değişimin gerekli olduğunu belirten CHP’li Taşkın “Benim de dahil olduğum PM ve MYK yetkilerini devretmemeli. Ajanslar, danışmanlar yetki devralamamalı. Belediye başkanları kongrelere müdahale edememeli, delege adayı bile olmamalı. 2+1 vekillik dönemi olması gerekiyor. Biz madem insanların önünün tıkandığı düşünüyoruz, bunu yapısal bir reformla çözelim. PASOK gibi partilerde genel başkan doğrudan oyla seçiliyor. Aktif üyelik ile genel başkanı üyeler seçsin. Geçen tüzük kurultayında siyaseti bırakmayı düşündüm, çok korkunçtu. Delege sistemini bu şekilde aşmamız gerekir. Ben bu şekilde yapılan eleştirilere saygı duyuyorum. Bizim gibi bir partide tüzük kurultayında blok listeyi tarihe gömmeliyiz. Mahallelerden başlayan delegasyon sistemi büyük bir kırgınlık yaratıyor. Delegasyon ilçelerden başlamalı” diye konuştu.

“Seçim döneminde yan gelip yatmadık” diyen Taşkın, “Genel başkanımız insan üstü çalıştı. Kendi gerçekliğimizi karikatürize etmeyelim. Benim 13 aylık çocuğumun gelişim sürecine dahil olamadım. İzmir listelere rağmen elinden geleni yaptı. İçeride konuşalım, eleştirelim. Siyaset iddia işidir. 30 ilçe artı 1 büyükşehir iddiamızı ortaya koyalım. Mutlaka başarmalıyız” ifadelerini kullandı.