GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ağustos 2023 Cuma 14:14

CHP’li Arslan’dan ‘yerel seçim’ mesajı: 30 ilçeyi ve büyükşehiri ittifaksız kazanırız!

CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada “İttifaksız 30 ilçeyi ve büyükşehiri kazanırız” dedi.

OzanEKİZ/EGEDESONSÖZ- CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Urla İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmalarda parti içi konularla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

BENİM URLA’DA ADAYIM YOK, BENİM ADAYIM ÖRGÜTÜN ADAYIDIR
Yerel seçim süreci ile ilgili açıklama yapan Arslan, “CHP kendisine oy verenlerin ve üyelerinin oy verdiği bir parti değildir. 86 milyonun partisidir. Burada veya başka yerde mağdur olanların gidip de iktidar partisinin kapısını çaldığını görmedim. Partimizi bütün olarak korumak gibi bir görevimiz var. Kendi öz gücümüzle çalışmak zorundayız. Bir ittifak olmayacakmış gibi çalışmak zorundayız. Biz Urla’ya ve ülkeye olan borcumuzu ödemek için çalışmak zorundayız. Sizin olmayan hiçbir adayın arkasında durmayacağım. Borcumuzu ödemek için sizlerin sesi olacağım. Benim Urla’da adayım yok, benim adayım örgütün adayıdır. 30+1’i ittifaksız bir biçimde kazanacağız” dedi.

PARTİ İÇİNDE TÜKETTİĞİMİZ ENERJİYİ SOKAĞA YANSITSAK…
CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan parti içinde süre giden tartışmalara değinerek “Burası bizim evimiz. En acımasız eleştiriler dahi olsa burada büyük bir sabır içinde dinlemeliyiz. Ben gençlik kolu başkanlığından gelip milletvekili oldum. Biz parti içinde tükettiğimiz enerjiyi sokağa yansıtsak bambaşka bir şey ortaya çıkar. Son 1 ay içinde o kadar büyük itirazlar karşılaştık ki… Hiçbir ilçe başkanımız parti üyesi arkadaşımızın hakkını yemeye tenezzül etmemeli” dedi.

DELEGE SİSTEMİ ÇOK SAKAT BİR SİSTEM
Parti mimarisinin yeniden dizayn edilmesinin gerekli olduğunu belirten Arslan  “Delege sistemi çok sakat bir sistem. Tek adam başkanlık seçimi sistemine benziyor. 51 oy alan tüm delegeyi alıyor. 49 tane partilinin hakkı ne olacak? Partinin yeni bir mimariye ihtiyacı var. Biz bunları konuşa konuşa yapmalıyız. 2+1 değil 2 bile yeterli. 10 yıllık bir başkanlık ve vekillik gayet yeterli. İlçe başkanlığında sadece özveri ve emek var. İlçe başkanı ve yönetim kurulu seçip tamamen kaderine terk ediyoruz. Verdiğin ödevi, görevi denetle. Gördüğün eksiği ve yanlışı denetle. Bunları yapmıyoruz delege için ekipler kurduk. Kime karşı mücadale ediyoruz. Bizim hedefimiz iktidar olmaksa arkadaşlarımızı üzmemeliyiz. Bizim siyasal rakibimiz üyelerimiz değil. Bunu maalesef böyle yapmıyoruz” ifadelerini kullandı.

İTTİFAKTA ÇATLAK SESLERE SUSTUK, DOĞRU MU YAPTIK, BİLMİYORUM
Seçim süreci hakkında konuşan Arslan “Bir seçim yaşadık. Çok büyük mücadeleler verdik. 71 ile gittim. İnsanüstü bir gayretle emek verdik. Büyük bir umut ve heyecan vardı içimizde, olmadı. İster istemez bir tartışma da ortaya çıkıyor. Bu tartışmalar yapılmalıdır. Bize yol gösterecek ve rehber olacak tartışmalar bunlar. Partimizin kurumsal kimliğine zarar verecek işler yapmamak lazım. Bir tane devşirme Suriyeli’nin oyu yok 25 milyon oyumuzda. 27 milyon alamadığımız oy sonrasında dönüp kendimize bakmamız lazım. Tekrar kendimizi anlatmak zorundayız. Bizim gidecek başka bir yerimiz yok. 71 ili olağanüstü bir tempoda dolaştık. Yeri geldik 5 kişilik gruplara yeri geldi 500 kişilik gruplara partimizi anlattık. Bir araya geldik. Beraber olmaya, ülkeyi daha aydınlık günlere götürmek için çabaladık. Altılı masa kuruldu çok eleştirildi. Sayın genel başkan bu masayı kurarken demokrasi ve adalet dedi. Bugün farklı düşünceleri tartışmanın dönemi değil. Ülkeyi yoksulluğa mahkum eden dur demek zamanı. Demokrasi ve adalet ittifakıydı. Zaman zaman ittifak içinde çatlak sesler, biz susmak zorunda kaldık. Doğru mu yaptık, bu da bir tartışma konusu. Çok kara bir propagandaya refleks veremedik. Üyelerimiz ile de sorunlar yaşadık. Bize terör yaftası yapıştıran iktidara şunu söylemek isterim; hiç kimse bizi terörle yan yana getiremez. Askere kurşun sıkan kim varsa karşısında biz varız. Genel başkanımız PKK terör örgütü tarafından suikaste uğradı” açıklamasını yaptı.

CHP’li Arslan şunları söyledi:

Yapısal sorunlarımız olduğunu bilen biri olarak şunu söylemek isterim; genel başkan değiştirerek aday olunmuyor. Herkes bireysel sorumluluğuyla hareket etmelidir. İlçe başkanlarına destek olmak zorunluluğumuz var.

Maalesef seçim öncesinde söylediklerimiz olmaya başladı. İktidara oy verenler pişman olmaya başladı. Doların yeşili için İzmir Limanı’nı, Akbelen Ormanlarını pazarlıyorlar. Buna dur diyecek bir tek kurum var. Hiçbir şekilde diz çökmemiş CHP ve üyeleri var.