GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Ocak 2016 Çarşamba 22:24

AK Partili vekillerden Başkent'te İzmir zirvesi

AK Parti İzmir Milletvekilleri düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda 35 proje başta olmak üzere statlar, ulaşım gibi konular masaya yatırıldı.

EGEDESONSÖZ -  AK Parti İzmir Milletvekilleri Ankara’da akşam yemeğinde bir araya geldi.  Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu,  Başbakan Ekonomi Danışmanı ve İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ, Hüseyin Kocabıyık,  Necip Kalkan ve Atilla Kaya katıldı.

Toplantıda, hükümetin İzmir’e yönelik gerçekleştirdiği ve çalışmaları devam eden 35 proje başta olmak üzere birçok konu masaya yatırıldı. Ulaştırma projeleri, bakanlıkların yatırımları, devam eden ve programa alınan projeler de değerlendirildi. Milletvekilleri tek tek kentin beklenti ve taleplerini iletti. Ayrıca, toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava sonrasında durdurulan Karşıyaka ve Göztepe statlarının durumu da konuşuldu. Bakanlar ve milletvekilleri, statlar konusunda kararlı olduklarının altını çizdi.