GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Ocak 2016 Çarşamba 22:05

Yüksel ile Kocaoğlu sahneye çıkıyor: Önce o 8 ilçe!

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel kongrenin ardından ilçe turlarına çıkma kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da eşlik edeceği ziyaretler Menderes’ten başlayacak.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ -  CHP’de gerçekleştirilen il kongresinde göreve seçilen İl Başkanı Alaattin Yüksel kurultay tarihine kadar geçecek olan zamanda ilçe turlarına çıkma kararı aldı. Yüksel, ilk olarak 2014 yerel seçimlerinde kaybedilen 8 ilçeden başlayacak. Alınan karar gereği ilk ziyaret Menderes’ten başlayacak, Yüksel, parti örgütü ve meclis üyeleriyle ilçe başkanlığında buluşacak.

KOCAOĞLU DA YANINDA OLACAK
Yüksel’e ilçe turlarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan da destek geldi. Kongrede destek verdiği Yüksel’i sahada yalnız bırakmayan Kocaoğlu, bizzat ziyaretlerde bulunarak partinin genel durumunu değerlendirecek. İlçelerden gelen talepleri ve aynı zamanda Büyükşehir’in yapması gerekenleri masaya yatıracak.  Geçtiğimiz hafta Yüksel’in seçilmesinden sonra gerçekleştirilen ilçe başkanları toplantısında da gündeme gelen ilçe turlarının kurultay sonrası mı yoksa öncesinde mi yapılacağı yönünde görüş birliğine varılamamıştı. Birçok isim ziyaretlerin kurultay sonrasına bırakılmasını isterken büyük çoğunluk ise il başkanlığının programları yapabileceğini dile getirmişti.

Konunun gündeme gelmesinden sonra Yüksel ve Kocaoğlu tura çıkmadan kongrede rakip olan Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar yanına Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’i de alarak ilçe turlarına başladı. Üç başkanın turu tartışmalara neden olurken bazı isimler grup ziyaretlerinin doğru olmadığını dile getirmişti. 

VEKİLLERLE DE TOPLANACAK
CHP İzmir İl Başkanı Yüksel, Kocaoğlu’yla ilçe turunun ardından bir hamle daha yaptı. Yüksel, kongrede yaşanan kırgınlıkları gidermek ve tansiyonu düşürmek amacıyla milletvekilleriyle toplantı yapacak. İl binasında Pazartesi günü yapılacak toplantının saati netleşmedi.