GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Şubat 2016 Perşembe 17:51

AK Partili kadınlar kimsesiz çocukların yüzünü güldürdü

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanı Güzin Uyan, Karşıyaka Çocuk Yuvası’nda bulunan kimsesiz çocuklara karne hediyesi olarak Buca’da bulunan Atlı Spor Kulübü’nde program düzenledi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - AK Parti Kadın Kolları, İl Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanı Güzin Uyan ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri, Karşıyaka Çocuk Yuvası’ndan bulunan kimsesiz çocuklara yönelik eğlence programı yaptı.

Başkan Gözde Keskin ve kadın kolları yönetimi Buca’da bulunan Atlı Spor Kulübü’nde çocuklara karne hediyesi olarak at bindirdi ve eğlence programı düzenledi.

Eğlenceli dakikalar geçiren çocuklara palyaçolar da eşlik etti.

İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, “Güzel günler, güzel düşünceler, güzel duygular ile bütünleştiğinde insan soyunun  en  güzel hali,  ''İnsan hali'' ortaya çıkar. Hele söz konusu kişiler kadın, anne iseler, yapılan her eylem derin izler bırakır, unutulmaz olur” dedi.

NE MUTLU BİZE…

İzmir’in kültür, eğlence ve spor ile özdeşleşen bir il olduğunu dile getiren Keskin, “Şu anda istisnasız her  yerde bir çok anne çocuğunun elinden tutmuş ya müzik kursuna, ya spor etkinliğine ya da tiyatroya gitmek için tatlı bir telaş içinde. Gidemeyenler de var elbette, yollarını gözledikleri abileri, ablaları, manevi de olsa büyükleri böyle bir günde belli olur dedik, Karne hediyesi olarak, bir tutam çiçek niyetine, Karşıyaka Çocuk Yuvasından otuz çocuğumuz, at binsinler istedik.   Buca Atlı Spor Kulübünde, çocuklarımız ile birlikte geçirdiğimiz nitelikli zaman diliminin hoş bir anı olacağı kanısındayız. Söylenmez yapılanlar, lakin yapılanı anlamayanlar var. Rabbim bilir ki, evlatlarımızı  yarınlarımız olarak bilir, sever, gözetiriz. Kötü söz söylemesin, kötü arkadaş edinmesin, kötü alışkanlık geliştirmesinler. İlle de geliştirecekse kendini geliştirsin, çevresini değiştirsin, ülkesini dönüştürsün isteriz. Hobi ve muhtelif spor faaliyetlerinin çocuk psikolojisine katkıları yadsınamaz bir gerçek. Bu konuda bir çok bilimsel açıklama mevcut. En basit; spor faaliyetlerinin beyinde ''endorfin'' adlı hormonun salgılamasını sağladığı bilinir. Bu hormon huzur, keyif ve rahatlık ile doğrudan ilişkilidir.  Kısa soluklu da olsa, bu duyguları yaşamalarına katkı sunabildiysek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

BU TÜR ÇALIŞMALARI ÇOĞALTACAĞIZ

Alışılmışın dışında bir etkinlik yapmak istediklerini söyleyen Keskin, “Biliyorsunuz;  At mazimiz, ata sporumuz , evveliyatımızdır; hafızamız, çileli tarihimizdir.  Gençlerimiz hobi edinsinler, ruhsal ve bedensel arınmalarını sağlasınlar, bu bağlamda onlara; nice tesis, hareket alanı  ve  imkan tanımakla yükümlüyüz. En yakın fırsatta bu tür çalışmalarımızı genişletmeyi, çoğaltmayı amaçlıyoruz. Onlar çocuk değil, genç değil, evlatlarımız, yarınlarımız; bizler onlar için var olduk, var olacağız” diye konuştu.