GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Şubat 2016 Perşembe 15:23

Manisa’da CHP masası: Suç duyurularına sert tepki

CHP İl Örgütü’yle birlikte açıklama yapan PM Üyesi Moroğlu ve Erol, AK Parti teşkilatlarının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmasına sert tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylediği “Diktatör bozuntusu” sözleri üzerine AK Parti teşkilatları CHP Lideri hakkında suç duyurusunda bulunmaya başlamıştı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, il yöneticileri ve meclis üyeleri de geçen hafta suç duyurusunda bulunmuştu.

Bunun üzerine Manisa İl Başkanı Halil Tokul, PM Üyesi Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, PM Üyesi Mustafa Moroğlu ve Manisa il yöneticileri bir basın açıklaması yaptı.

Sosyal medya hesabında konuyla ilgili bir açıklama yapan PM Üyesi Mustafa Moroğlu, “Son günlerde AKP il başkanlarının aldıkları talimatlarla Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik başlattıkları suç duyurusu çabalarına sessiz kalmadık ve Manisa İl Örgütümüzle birlikte tepkimizi gösterdik” dedi.

Basın toplantısında düşüncelerini açıkladıklarını belirten Moroğlu, “Son aylarda giderek artan düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik baskılar, Suriye’de savaşın giderek ülkemize sirayet etmesi, dış politikadaki vahim hatalar, Türkiye’yi dünyadan izole eden uygulamalar, emek ve sendikal örgütlenmeye yönelik saldırılar, iş cinayetleri, terörü çözmek yerine ülkeyi kutuplaştıran uygulamaların hepsinin bir sorumlusu var ve Türkiye’de herkes bu sorumluyu biliyor. Türkiye, bir kişinin siyasi ikbal ve ihtirasıyla bir bilinmeze gidiyor. Uzaktan talimatla, son derece samimiyetsiz ve mesnetsiz bir hal olduğu her şekliyle belli olan ‘suç duyurusu’ bulunma girişimlerinin şova yönelik olduğu kamuoyu tarafından görülmektedir. Bilinmelidir ki bu ve benzeri girişimler tarih önünde hafızalardan silinecek ve Türk siyasi tarihinin karanlık sayfalarında kara bir leke olarak anılacaktır. AKP’nin talimatlarla yaptığı bu ve benzeri girişimlerini kınıyoruz” ifadelerini kullandı.