GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Şubat 2016 Perşembe 13:22

Vali Toprak’a ‘Yıldırım’ telefon: Alarma geçirdi!

Ege kıyılarında yaşanan sayısız facianın gölgesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım’dan kritik bir hamle geldi. Vali Toprak’ı arayan Yıldırım alınan önlemlere rağmen geçişlerin neden arttığını sordu ve birimleri sıkı takip için harekete geçirdi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Suriye’deki iç savaş Avrupa’ya geçiş yolu olarak kullanılan Ege Denizi’ne ölüm taşımaya devam ediyor.

Ege Denizi’nden hemen her gün meydana gelen facialar Ankara’yı harekete geçirdi.

Son olarak Seferihisar açıklarında mülteci teknesinin batması sonucu 4’ü çocuk 9 kişinin yaşamını yitirdiği facianın ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan İzmir’e telefon geldi.

Bakan Yıldırım Vali Mustafa Toprak’ı aradı ve alınan önlemlere rağmen İzmir’den yapılan yasa dışı geçişlerin neden arttığını sordu. Toprak’tan bilgi alan Yıldırım’ın önlemlerin artırılması ve takiplerin sıkıştırılması gerektiğini söyledi.

ALARMA GEÇTİ
Önlemlerin istenilen düzeyde olmadığı görüşünü aktaran Yıldırım’ın bölgede olağan üstü hal ilan ettiği öğrenildi.

Yıldırım görüşme sonrası, Muğla–Ayvacık şeridini kapsayan bölümde kaçak geçişlerin önünü almak için denetimlerin sıkıştırılması talimatını verdi.

Yıldırım, İzmir Valiliği başta olmak üzere tüm yerel birimleri, Kıyı Emniyet Müdürlüklerini, Jandarma’yı harekete geçirdi.