GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Şubat 2016 Perşembe 13:27

AK Parti’den jet ‘Bayındır’ açıklaması: Anıt ağaçlar…

Başkan Delican tartışmalara neden olan Bayındır Arıkbaşı’ndaki anıt ağaçların kesilmeyeceğini söyledi. Delican, “Sayın Genel Başkan Yardımcımız Nükhet Hotar ile bölgeye gidip yeni kavşak projesini açıklamıştık. Bir değişiklik yok. Taşınacak ağaçların anıtsal niteliği yok. Siyaset yapıyorlar” dedi.

EGEDESONSÖZ - Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Torbalı-Bayındır Yolu’nun Arıkbaşı Mevkii’nde bulunan anıtsal değeri olan çınar ağaçları seçim öncesinde gündeme geldi. Vatandaşlar binlerce imza toplarken yeni kavşak projesinin revize edilmesini istedi. Bölgeye giderek 1 Kasım’dan önce seçim çalışmaları yaparken konudan haberdar olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın müdahalesi ile kavşak projesinde revizyon yapıldı. Hotar, İl Başkanı Bülent Delican ile birlikte yeni projeyi tanıtarak toplamda 300 ağacın bulunduğu bölgedeki çalışmaları anlattı.

- AK PARTİ'NİN 'KURTARDIK' DEDİĞİ AĞAÇLAR KESİLİYOR MU?... 

Aradan geçen zamanda değişiklik yapılan proje uygulamaya konulurken Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü Bayındır Belediyesi’nden bazı ağaçların taşınması için izin istedi. Belediye ise müdürlüğe yazdığı yazıda ağaçların anıtsal özelliğinin olduğunu, taşınamayacağını bildirdi. Belediye Başkanı CHP’li Ufuk Sesli imzasıyla CHP İlçe Başkanlığı’da durumu bildiren yazı da yazılınca ortalık karıştı. CHP Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek açıklamalarda bulunarak AK Parti’yi eleştirdi.

DELİCAN YANIT VERDİ?
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican CHP’lilerin bölgede siyaset yapmaya çalıştığını söyledi. Delican, “Ne yazık ki yaptıkları tamamen bir bardak suda fırtına kopartmaya çalışmaktır. Bayındır-Torbalı Yolu nedeniyle Arıkbaşı’nda yapılacak kavşak nedeniyle etkilenecek ağaç sayısı toplamda 35 adet idi. Sonrasında Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın konuya müdahalesi sonrasında revizyon yapıldı. Taşınacak ağaç sayısı 15’e düşürüldü. Onlar da anıtsal değeri olan, diğerleri gibi büyük çınar ağaçları değildir. Bu ağaçlar Karayolları tarafından uygun yerlere taşınarak deplasesi yapılacaktır. Genel olarak baktığınızda bölgedeki dokuya ve ağaçların bulunduğu ortama dokunulmamıştır.  300 yıllık çınarlar yerinde kalacaktır.Biz bundan önce de ne söylediysek aynısını söylüyoruz. Durduğumuz noktadan en ufak bir sapma olmamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi de gerektiğinde ağaçları taşıma yöntemini kullanıyor. Yeni Fuar Alanı’nda bulunan zeytin ağaçları, Tramvay Projesi nedeniyle palmiyeler farklı yerlere taşınmıştır. Şu anda yeni yerlerinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Karayolları’nın da yaptığı budur. Ne yazık ki günlük konuları siyasete malzeme yaparak kendilerince bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Proje hayata geçtiğinde yine bölgeye gider çınar ağaçlarının gölgesinde vatandaşlarımızla birlikte çayımızı içeriz” dedi.