GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Şubat 2016 Perşembe 11:55

Durak ve Şahin anlattı: O ziyaretler 2019 kulisi mi?

Menemen Belediye Başkanı ile Karşıyaka Eski Belediye Başkanı’nın Genel Merkez çıkarması ve ilçe turları akıllara ‘2019 seçim hazırlıkları mı?’ sorusunu getirdi. İkiliden konuyla ilgili detaylı açıklama geldi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın Genel Merkez’den ilçelere uzanan ziyaret turları CHP kulislerini hareketlendirdi.

10 yılı aşkın süredir birlikte siyaset yapan ikilinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla da bir araya gelmesi kulislerde 2019 yerel seçimleri öncesi hazırlık olarak yorumlanırken, Durak’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışma yaptığı ve ilk desteği de Şahin’den aldığı ileri sürüldü.

Egedesonsöz’e konuşan Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Cevat Durak, Menemen Belediye Başkanı Şahin ile birlikte yaptığı ziyaretlerin ardından ortaya atılan iddialara yanıt verdi.



KOŞTURMAK İSTİYORUM
Durak, “Ben CHP’liyim. Gittiğim yerler eski arkadaşlarım… Ziyaretler geç kalmış ziyaretler. Herhangi bir sıkıntı yok. Gezebildiğim kadar gezeceğim. Emekliliğimi yaşadım. Şimdi koşturmak istiyorum. Bir abi figürü olarak sevgiyi ve hoşgörüyü oturtmak istiyoruz. Başarılı olabilirsek ne mutlu bize… Başka bir anlamı falan yok. Gidilmesi gerekiyor. Partide kaynaşmayı yakalamamız lazım. Keşke bütün arkadaşlarımız böyle sahaya çıksa” dedi.

BUNLAR HİKAYE!
Parti kulislerinde ortaya atılan iddialara da yanıt veren Durak, “Bunlar hikaye... Sırası gelsin, hep beraber konuşuruz. Şuan mevcut başkanımız var. Konuşmaya gerek yok. Şık da olmaz. Tahir Şahin’le bu ziyaretleri gerçekleştirmek de işime geldi” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN BİRLİK VE BERABERLİKTİR
Başkan Şahin ise konuyla ilgili olarak, “Ülkemizde son günlerde yaşanan terör olayları bizleri derinden yaralamıştır. Bu günlerde en çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberliktir. Terörün sona ermesi ve toplumsal huzurun yeniden tesisi için siyasilere, yerel yöneticilere önemli sorumluluklar düşmektedir. Sağduyulu davranarak bu zor günleri birlikte aşacağımıza inanıyoruz. Bu düşüncelerimizi partililerimiz ve Belediye Başkanlarımızla paylaşarak Türkiye’nin huzuruna katkıda bulunmaya çabalıyoruz” açıklamasını yaptı.