GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ocak 2016 Çarşamba 19:20

Yüksel'den Delican'a 'çivi' yanıtı ve 'Bakan Bayraktar' çıkışı!

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, mevkidaşı AK Partili Bülent Delican’ın, “Çivi dahi çakamadınız” sözlerine yanıt verdi. Yüksel “Limontepe’de çivi mi çaktınız da bize soruyorsunuz? 3 sene projeyi beklettiniz” dedi. Yüksel projelerle ilgili Erdoğan Bayraktar’la arasında geçen diyaloğu paylaştı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın kentsel dönüşüm le ilgili, “Çivi dahi çakmadınız” sözlerine yanıt verdi. Roman dernekleri ziyareti sırasında Delican’a seslenen Yüksel, Limontepe’de bakanlığın ne yaptığını sordu.

CHP İZMİR'DE ZİYARET MESAİSİ

BAKANLIK ÇİVİ ÇAKTI MI DA…
Kentsel dönüşümle ilgili konuşan İl Başkanı Yüksel, “AKP hükümeti 2010 Haziran’ında kentsel dönüşüm yasasına madde ilave ettiler. Projelerin Bakanlar Kurulu’nun onayı olmadan geçemeyeceğini ilave ettiler. O dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 7 projesi bir günde onaylandı. İzmir ondan önce 9 tane proje için başvurdu. Ege Mahallesi dahil projeler ortalama ise 480 günde geçti. 2 yıl içinde geçti. Hala onaylanmayanlar var. 2 yılda zor onaylattık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en hazır olduğu projeyi Limontepe projesini genişleterek Bakanlar Kurulu’na verdiler. Bakanlar Kurulu yapacak. Delican, “Tamam hadi biz oyaladık. Peki onaylandıktan sonra ne yaptınız? Çivi dahi çakmadınız” diyor. Bizim kentsel dönüşümümüz yerinde dönüşümdür. Rıza ile dönüşümdür. Vatandaşların tek tek kabul etmesi lazım. Yasalarda mülkiyet hakkı yok. İstanbul’da Sulukule’de romanların başına neler geldiğini biliyoruz. Oraya gök diktiler. Başka yerlerde kentsel dönüşüm adı altında vatandaşları yerlerinden ettiler. 80 km uzağa taşıdılar. Ama o vatandaşlar bir şekilde yine şehir merkezine geldiler. Bizim anlayışımız yerinde ve rıza ile dönüşümdür. Zaman alabilir. Hazırlıklar yapıldı. Projeler yapıldı. Bir çok yerde başlanacak. Delican’a soruyorum. Bakanlığa verilen Limontepe için ne yaptınız? Bakanlık çivi çaktı mı da bize soruyorsunuz? 3 sene beklettiniz projeyi. Bizi sadece ev sahiplerine ayrıca kiracıları dahi mağdur etmemek için onlara ev bulduk. Rızalarını aldık. Sizin roman açılım dediğinizde ilk projeniz buydu. Bana bir tane örnek gösterin” şeklinde yanıt verdi.

YÜKSEL’DEN BAYRAKTAR ÇIKIŞI
CHP’li Yüksel daha önce dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a İzmir’in projelerinin akıbetini sorması sonrası aldığı yanıtı kamuoyuyla paylaştı. Yüksel konuyla ilgili şunları söyledi; “Kendisine Limontepe projesinin de dahil olduğu 9 projenin neden onaylanmadığını sorduğum zaman bana ‘Orada çok kamu alanı var. Orayı size yedirtmeyeceğiz’ dedi.”