GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Ocak 2016 Perşembe 13:59

Ve Balıkova'da yıkım zamanı: Başkan'a tam destek

Özel İdare’nin kapatılmasıyla Belediyeye devredilen 74 ev için Kıyı Kanunu'na uygun olmadığı kararı çıktıktan sonra yaşanan tartışmaların ardından yıkım başladı. Öte yandan yöre halkından Başkan'a tam destek geldi.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ İzmir’in Urla ilçesinde Balıklıova’da özel idarenin kapatılması üzerine belediyeye devredilen 74 ev için Kıyı Kanunu'na uygun olmadığı kararı çıkmış, ev sahiplerinin yıkım kararına karşı açtığı davanın yerel mahkemenin ve Danıştay tarafından reddedilmesiyle de tahliye için harekete geçilmişti.

Dün, Balıklıova’da yıkım kararını uygulamak isteyen belediye ekipleri ile ev sahipleri karşı karşıya gelmişi sabahın erken saatlerinden itibaren kararı uygulamak isteyen ekipler ile ev sahipleri arasında uzun tartışmalar yaşanmıştı.

Evler boşaltılmadığı için yıkım gerçekleşmezken, ekipler sadece mülkiyeti belediyeye geçen bir işletmeyi yıkmıştı.

Dün akşam Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise, Kanal 35 canlı yayınında durumu anlatmış ve “Benim kimsenin evini yıkmak gibi bir niyetim yok. Kararımızın arkasındayız çünkü doğru olduğuna inanıyoruz ve işimizi yapıyoruz. Kamuya ait olan bir alanı tekrar Balıklıova halkına emanet etmek istiyoruz” demişti.

BAŞKAN UYAR'IN AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ... 

Bugün ev sahiplerinin direnişi yeterli olmadı ve bölgeye giden ekipler yıkıma başladı.

Aralarında Balıklıova Mağdurları Sözcüsü Yusuf Altun'un da bulunduğu 3 kişinin ise jandarma tarafından gözaltında tutulduğu öğrenildi.

BALIKOVALILARDAN YIKIMA TAM DESTEK
Öte yandan Balıklıova köylülerinden yıkım kararına destek geldi.

Balıklıova halkı ve köy muhtarı Akın Yılmaz, kıyı kanuna uygun olmayan ve kaçak olduğu gerekçisiyle yıkılmasına karar verilen 74 baraka için alınan kararı değerlendirdi.

“ORADA YAŞAYANLAR BALIKLIOVALI DEĞİL, YAZLIKÇILAR"
Köy muhtarı Akın Yılmaz; “Şuan yaşananlar, yaşanması gereken olaylardır. Urla Belediyesi’ne ait taşınmazda yaşayan insanlar Balıklıova köyüne gelip işgalci durumunda yaşayan insanlardı.  Orada yazlarını geçirenlerdir. Kesinlikle Balıklıova sakinleri değillerdir. İkametgahlarını da daha sonradan buraya aldıran yazlıkçı misafirlerimizdir. Tüm köylü olarak Biz Sibel Uyar’ın yapmış olduğu çalışmayı canı gönülden destekliyoruz. Biz Balıklıova köyü ve köylüsü olarak Sibel Hanım’ın arkasındayız” ifadelerine yer verdi.

“SONUNA KADAR BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ”
Balıklıova Köy tüzel kişiliğine ait bir parseldi burası diyerek konuşmasına devam eden Yılmaz,; “Burada yaşayan şahıslar zamanında buraya çadır kurdular. Çadırlarını gün geçtikçe iyileştirdiler. Ve zamanla çadırlar baraka haline dönüştü” dedi. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın projesini desteklediklerini belirten Yılmaz; “Sibel Uyar’ın sonuna kadar arkasındayız.  Çok mutlu olduk bahsettiği ve gerçekleştireceği projelerden.   5 yıldır faaliyet gösteren tiyatro grubumuz var ve bu proje sayesinde amfi tiyatro kazanacağız” dedi. Burada yaz kış oturan hane sayısının 5’i geçmediğini söyleyen Akın Muhtar, diğer hanelerin yaz aylarında geldiklerini belirtti.

“BİZ BALIKLIOVA YERLİSİYİZ, BİZİ İÇERİ ALMIYORLAR”
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın arkasında durduklarını belirten köy halkı, Balıklıova’da  güzel çalışmaların gerçekleşeceğine  inandıklarını ve bundan böyle Balıklıova’da daha rahat ve huzurlu yaşayacaklarını  belirterek “biz oraya gidip oturamıyoruz. Kapısına yabancı giremez diye yazmışlar. Köyümüzün postane memurunu bile içeri almamışlar. Biz buranın yerlisiyiz, yerlisi olduğumuz halde giremiyoruz. Orada yaşayan insanların hepsi arabası ve evi olan insanlar. Biz mağduruz diyorlar ama böyle bir şey yok. Başkan gençlerimize spor sahası yapacak. Orayı hepimiz kullanacağız” sözlerine yer verdi.