GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Ocak 2016 Perşembe 13:00

Bergama Belediyesi'nden kar mesaisi

Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilen Bergama’da özellikle Madra bölgesinde kapanan köy yollarını açma çalışmaları bütün gece devam etti.

İZMİR - Greyder ve tuzlama ekiplerinin gece boyunca aralıksız sürdürdüğü çalışmalar sonucu özelikle Kırcalar, Topallar, Oruçlar ve Yukarıada mahallelerinde kapanan yollar Bergama Belediyesi ekipleri tarafından açıldı.   

MAHSUR KALAN HASTA EKİPLERCE AMBULANSA YETİŞTİRİLDİ
Bergama’da oldukça etkili olan kar yağışı nedeniyle Bergama Belediyesi ekipleri kapanan köy yollarını açma çalışmalarını gece boyunca sürdürdü.  Yukarıada Köyü’nde yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye gidemeyen ve sağlık durumu ciddi olan bir hastayı Bergama Belediye ekipleri sağlık ekiplerine yetiştirdi.

Kent meydanı ve ara sokaklarda kar tutması nedeniyle vatandaşlar bolca hatıra fotoğrafı çekildi. Çocuklar ve gençler kartopu oynadı. Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan kar yağışı nedeniyle öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.



ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kapanan köy yolları için ise Bergama Belediye ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte 3 ayrı ekip oluşturdu. Çalışmalar özellikle Madra ve Yunt Dağı bölgelerinde yoğunlaştı. Ekipler kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptılar. Öte yandan Bergama Belediye Başkanlığı yoğun kar yağışı nedeniyle bir duyuru yayınladı. Yapılan duyuruda; “Aşırı kar yağışı sebebiyle oluşabilecek buzlanma ya da benzeri olumsuz koşullara tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ayrıca bu olumsuzlukları merkez ve bağlı tüm mahallerde müdahale etmek amacıyla oluşturulan belediyemizin acil müdahale ekibine ALO 153 veya 0 232 632 88 05 nolu telefonlara bildirmeleri rica olunur" denildi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, yoğun kar yağışı nedeniyle belediye bünyesinde kriz masası oluşturulduğunu, kapanan köy yollarının büyük ölçüde açıldığını, çalışmaların devam ettiğini söyledi.