GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Haziran 2024 Pazartesi 10:24

Tugay'a 'İnciraltı' sitemi: Randevu bile alamıyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın gençliğinin Balçova’da geçtiğini söyleyen İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, “Buna rağmen kendisinden randevu bile alamıyoruz” siteminde bulundu ve şu soruları sıraladı: “Hiç mi İzmir’i İnciraltı ile buluşturma hayaliniz yok? Sağlık turizminde İzmir’i zirveye taşıyabileceğini hiç mi görmüyorsunuz? Bizi hala anlamadıysanız, niyetimizi Aziz Bey’e sorun”

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İnciraltı planlamasının askı sürecinin tamamlanmasından ve itirazların değerlendirilmesinin ardından 18 uygulama süreci başlarken, İnciraltı Gelişim Derneği, İzmir Büyükşehir’den planlama ilgili davayı geri çekmesini ve süreci hızlandırmasını istiyor.  Çocukluğu, gençliği Balçova’da geçen, İnönü Lisesi mezunlarından olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay için “Bizi en iyi tanıyan, bölgeyi en iyi bilen biri olmasına rağmen bize uzak durmasına anlam veremiyoruz. Cemil başkana soruyoruz; Hiç mi İzmir’i İnciraltı ile buluşturma hayaliniz yok?” dedi

İNCİRALTI, İZMİR TURİZMİNE BÜYÜK KATKI KOYAR
İzmir’in sağlık turizminde patlama yapmasını arzu ettiklerini belirten İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, “2024 Mayıs ayı itibariyle TÜİK verilerine göre turistik işletme belgeli İzmir’deki turistik tesislerde yatak sayısı, Antalya’nın 10’da 1’i kadar. Turizmde İzmir’in payı, yüzde 4’tür. Dünyada en çok ziyaret edilen 100 şehir arasında İstanbul yüzde 26 ile birinci, Antalya ise 4. Sırada yer alırken, İzmir listede yok. İnciraltı planlanırsa, turizmdeki bu olumsuz rakamlar olumluya geçiş yapacaktır. Artık İzmir’i turizmde ayağa kaldırma zamanı” ifadelerini kullandı.

Sağlık turizmi kapsamında 2023 yılında ülkemize 3 milyon turistin geldiğini ve 5 milyar dolar bıraktığını hatırlatan Başkan Karabulut, şu değerlendirmelerde bulundu:

SOYER HİÇ ZİYARETİMİZE GELMEDİ, TUGAY’DAN RANDEVU BİLE ALAMIYORUZ
“İzmir önceki yıllardaki gibi lider konumuna geri dönmelidir. İzmir ve İzmirli yapar İstanbul kapardı. Şimdi İstanbul, Antalya yapıyor, İzmir bakıyor durumuna geldi. 2 kez EXPO’da dünyaya tanıtılan şehrin göbeğinde mücevher alan İnciraltı var. 5 yıl boyunca bir kere İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tunç Soyer defalarca davet etmemize rağmen bizi ziyaret etmedi. Yeni Başkan Dr. Cemil Tugay’dan randevu bile alamıyoruz, görüşebilmek için çırpınıyoruz.”

İnciraltı ve Bahçelerarasını betona gömmediklerini, gecekondulaştırmadıklarını hatırlatan İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, “Biz İnciraltı’na, İzmir’e ihanet etmedik” dedi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a seslendi:

NE SİZİNLE GÖRÜŞME İSTEĞİNDEN VAZGEÇERİZ, NE PLANLARIN PEŞİNİ BIRAKIRIZ
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Dr. Cemil Tugay’ın gençliğinin bu çevrede geçtiğinizi biliyoruz. Bölgemizi çok iyi tanıdığını, hatta geçmişte komşuluk yaptığı toprak sahiplerimizin olduğunu da biliyoruz. Merak ediyoruz; Cemil başkanımız hiç mi İzmir’i İnciraltı ile buluşturma hayali kurmuyor? İnciraltı’nın kentin ekonomisine katkı koyacağını hiç mi görmüyor? İnciraltı planlaması ile yeni bir Kent Ormanı kadar büyük bir alanın kamuya kazandırılacağını bilmiyor mu? İnciraltı planlaması ile yapılacak işletmelerle 35 bin İzmirli gencimize iş kapısı olacağını görmüyor mu? İzmir’i sağlık turizminde zirveye taşıyabileceğini hiç mi öngörmüyor? Bize neden randevu vermiyor, aklımız almıyor. Biz toprak sahipleri, İnciraltı’nın hak ettiği değeri bulması, planlamasının yapılması için çok büyük uğraşlar verdik. İnciraltı’nı betonlaştırmadık, gecekondulaştırmadık. Cemil Başkan bizlerin niyetini bilmiyorsa, Aziz Bey’e (Kocaoğlu) sorsun. Verdiğimiz mücadelemizi en iyi Aziz Bey bilir, bizi en iyi O tanır. Aziz Bey, bizi size anlatsın. 5 yıl daha kaybetmek istemiyoruz. Cemil başkanımıza mesajımız nettir; ne sizinle görüşme isteğinden vazgeçeriz, ne planlarımızın peşini bırakırız.”