GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ocak 2024 Perşembe 11:09

Torbalı’da Demir iddialı başladı… ‘Hedefimiz yüzde 50’yi geçmek’

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi tarafından Torbalı Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Övünç Demir, 31 Mart seçimleri ile ilgili “Torbalı'da yüzde ellinin üzerine çıkmak iddiamız. Tabanda bir ittifak yapmak istiyoruz. Torbalı'da ‘büyük Torbalı ittifakı’ diye çıkacağız yola. Vatandaşlarımız zaten seçim süresince projelerle, vizyonla kente dair koyduğumuz iddialarla biz başarılı olacağız” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nde dün toplanan Parti Meclisi, İzmir’den 6 ilçe belediyesinin başkan adaylarını açıkladı.

Torbalı’da da aday geçmiş ilçe başkanı Övünç Demir olarak belirlendi. Başkan adayı Demir ilk düşüncelerini Egedesonsöz’e anlattı.

EKTİKLERİMİZİ BİÇME ZAMANI
Şimdiye kadar insan biriktirdiğini belirten Demir, “Yani Cumhuriyet Halk Partisi adayı olmak çok onurlu, çok gururlu bir görev  yıllardır emek veriyoruz. Sorumluluğumuzun da bilincindeyiz. Kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayarak ayırt etmeksizin ciddi bir çalışmaya başlıyoruz. Zaten yıllardır, cenazedir, düğündür, hastane ziyaretleridir, hep bunları yaptık. İnsan biriktirdik. Şimdi de görüyorum ki o insanlar da sağ olsunlar bize sahip çıkıyorlar. Yıllardır ektik, ettik. Şimdi biçme zamanı” ifadelerini kullandı.

ÇOK GÜZEL OLACAK
Torbalı için oy iddiasını belirten Demir, “Yani Torbalı'da yüzde ellinin üzerine çıkmak iddiamız. Tabanda bir ittifak yapmak istiyoruz. Torbalı'da ‘büyük Torbalı ittifakı’ diye çıkacağız yola. Vatandaşlarımız zaten seçim süresince projelerle, vizyonla kente dair koyduğumuz iddialarla biz başarılı olacağız. Ve verdiğimiz bütün sözleri de yerine getireceğiz. Bugüne kadar ben sözümün eri olarak bilinmişimdir. Torbalı halkı da bunu bilir. O yüzden o güven ilişkisi aramızda olduğu için  endişemiz yok. Biz bir şey söylediğimiz zaman yaparız. Projelerimiz için de öyle. Hazırlamak için kılı kırk yararak çalıştık. Güzel olacak. Çok mutluyuz, heyecanlıyız . Yerimizde duramıyoruz” diye konuştu.

CHP BAYRAĞI DALGALANMAYA DEVAM EDECEK
Aday olamayan partili dostlarını anladığını belirten Demir, “Ben iki dönem belediye başkanı aday adayıydım.  Aday adaylık döneminde çok duygusal olunuyor bazen biliyorum. Ancak ben gittiğim her yerde hatta adaylık açıklamamda  bile hep onure ettim arkadaşlarımı. Bizim bir ayrımımız yok. Ben olmayabilirdim. Başka bir arkadaşımız da olabilirdi. Çok iyi bir süreç yürüttük aday adayları olarak. Çok centilmence, tam da olması gerektiği gibi geçti bu süreç. Ancak sonuçta görev bizi tebliğ edildi. Ben ‘O işte şöyle demiş, bu böyle demiş’ gözüyle bakmam. Herhangi bir küskünlük dargınlık yok aramızda. Bildiği üzere pazar günü mitingimiz var. Mitingden sonra arkadaşlarımızla otururuz, konuşuruz, istişare ederiz. Onların fikirlerinden de yararlanacağız çünkü. Belediye başkanımızı ziyaret ederiz. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir aile. Bayrak yarışı bu. Kırgınlık gibi şeylerin hiçbirine mahal vermeyiz. Her şey güzel olacak.  Torbalı'da Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı dalgalanmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.