GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ocak 2024 Perşembe 11:17

Prof. Dr. Tanju Çelik, adaylığını Egedesonsöz’e yorumladı: Anketlerden hep birinci çıktım!

CHP’nin Bergama'da belediye başkan adayı ilan edilen Prof. Dr. Tanju Çelik, “Anketlerde hep birinci çıktım; en yakın rakibimden yüzde 15 öndeydim. Bu nedenle adaylığım benim için sürpriz olmadı. Bir hekim olarak insanla çalışınca, halk nezdinde de bir karşılığınız oluyor” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bergama Belediye Başkan adayı, Çocuk Hastalıkları Uzmanı, İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nin eski Başhekimi Prof. Dr. Tanju Çelik oldu.

2015 seçimlerinde AK Parti’den, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde ise CHP’den milletvekili aday adayı olan Prof. Çelik, belediye başkan adayı ilan edilmesinden büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu, ancak bu kararın kendisi için sürpriz olmadığını söyledi.

MYK'DA ALİ BOR, PM'DE BENİM İSMİM ÖNE ÇIKMIŞ
Bergama Devlet Hastanesi’nde, Başhekimlik yaptığı Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde 25 yıl hekimlik yaptığını, insana dokunduğunu, insanla çalıştığını anlatan Prof. Dr. Tanju Çelik, Bergama’da yeniden CHP’nin iktidar olacağını ifade etti.

Egedesonsöz’e duygularını anlatan, adaylığıyla ilgili yorum yapan Prof. Dr. Tanju Çelik, şunları söyledi:

“MYK’da Ali Bor arkadaşımızın adı adaylık için öngörülmüş. Ancak Parti Meclisi’nde benim adım öne çıkmış. Bu kadarını biliyorum. Aday gösterildiğim için çok heyecanlandım, mutlu oldum, onur duydum. Millete hizmet açısından ben bu yola baş koydum. Bergama’da CHP’yi yeniden iktidar yapmayı hedefliyorum. Çok çalışacağız ve Bergama’da CHP yeniden iktidar olacak. Birlikte halkımıza çok güzel hizmetler yapacağız” dedi.

ANKETLERDEN EN YAKIN RAKİBİMDEN 15 PUAN ÖNDEYDİM
Geçmişte AK Parti’den milletvekili adayı olması nedeniyle Bergamalıların CHP adayı Prof. Dr. Tanju Çelik’e bakışı ve tavrının nasıl olduğu yönündeki soruya, Çelik’ten şu yanıt geldi:

“Saha çalışmalarında Bergamalılardan çok büyük ilgi ve destek görüyorum. Anketlerde de hep önde çıktım. Hatta en yakın rakibimin 15 puan gibi açık ara önünde çıktım. Mülakatlarda da düşüncelerimi, kendimi, hedeflerimi çok iyi anlattığımı, kabul gördüğümü düşünüyorum. Anketlerin beni işaret ettiğini düşünüyorum.  25 yıl hekimlik yaptım, vatandaşa dokundum, insanla çalıştım. Böyle olunca da karşılık buluyorsunuz. Bergamalıların beni sevdiklerini, beni başkan olarak görmek istediklerini biliyorum.”

O KESİMDEN BENİMLE BİRLİKTE HAREKET EDECEK ÇOK İNSAN VAR
Prof. Dr. Tanju Çelik, 2023 Mart’ında Egdesonsöz’e verdiği röportajda, AK Parti başta olmak üzere diğer siyasi partilerin seçmenlerinden çok oy alacağını söylemiş, “Bir dönem AK Parti’de siyaset yapmış olmam, bir sorun teşkil etmez. Çünkü o kesimden benimle birlikte hareket edecek çok insan var” demişti. Prof. Çelik, en büyük hayalinin, kralların doktoru Galenos’un adını taşıyan bir üniversite kurmak olduğunu da ifade etmişti. Prof. Çelik, ayrıca, kayınpederi Kahraman Cengiz, 2004 yılında CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, daha sonra meclis üyeliği yaptığını hatırlatmış, “Ailem, sosyal demokrat yaşamı benimsemiş bir ailedir” demişti.