GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ocak 2024 Perşembe 09:30

6 ilçede düğüm çözülmüştü… CHP’nin adaylarına mercek!

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Bayındır, Bergama, Tire, Kınık, Kiraz ve Tire belediye başkan adayları belirlenmişti. Adayların özgeçmişleri ise dikkat çekti.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimlere 2,5 aylık bir süre kala CHP’de 6 ilçede adaylar belirlendi.

Buna göre, Torbalı’da CHP İlçe Eski Başkanı Övünç Demir, Bergama’da Çocuk Hastalıkları uzmanı Prof.Dr. Tanju Çelik, Tire’de CHP İlçe Eski Gençlik Kolları Başkanı ve İYİ Parti İlçe Eski Başkanı Hayati Okuroğlu, Kiraz’da Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Nasuh Coşkun, Kınık’ta iş insanı Sema Bodur ve Bayındır’da Şoförler Odası Başkanı Davut Sakarsu belediye başkan adayı oldu.

-AK PARTİLİ ESKİ İSİM TANJU ÇELİK, CHP’NİN BERGAMA ADAYI!

Adayların özgeçmişleri ise şöyle:

NASUH COŞKUN KİMDİR?
CHP’nin Kiraz Belediye Başkan Adayı Nasuh Coşkun, Ödemiş Ticaret Meslek Lisesi mezunu. Coşkun, Kiraz’da hayvancılık işiyle uğraşıyor. Coşkun, Kiraz Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olarak 2023 yılında güven tazeledi. Coşkun, aday adaylık başvurusunu 9 Aralık’ta partisinin ilçe başkanlığına teslim etmişti. Coşkun’un 29 Aralık’ta adaylıktan çekildiği belirtildi. Coşkun evli ve iki çocuk sahibi.

SEMA BODUR KİMDİR?
1966 yılında Kınık’ta doğan Sema Bodur çocukluk yıllarını Kınık’ta geçirdi. İlk, orta ve lise eğitimini Kınık’ta tamamladı. Aile işlerini üstlenerek ticari hayata atıldı. Bir süre sonra memuriyeti nedeniyle 1991 yılında İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde göreve başladı. Bu görev boyunca Türkiye ve uluslararası şampiyonluklarında antrenör olarak görev yaptı. Görev süresi içerisinde yüzlerce lisanslı sporcuyu yetiştirdi. Bölge ve çevresinde birçok kulüp kurup profesyonel lige çıkardı. 2011 yılında Gençlik Spor Bakanlığı’ndan emekli olan Sema Bodur ara verdiği ticari faaliyetlerine bünyesinde çalışan 400 kişilik bir ekiple inşaat, emlak, tarım, hayvancılık ve mobilya sektöründe Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam etmektedir. Sema Bodur, evli ve bir çocuk annesidir. Bodur, partisinin ilçe başkanlığına 2 Aralık’ta adaylık başvurusunda bulundu.

ÖVÜNÇ DEMİR KİMDİR?
1984 yılında doğdu. İlkokulu Torbalı’da okuduktan sonra orta ve lise öğrenimine İzmir’de devam etti. Fen Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı. Üniversite yıllarında müzik, folklor, yüzme, dans, satranç gibi birçok sosyal kulüpte aktif olarak görev aldı. Bilardo kulübünün de kurucu üyesidir. 2 yıl Koç Üniversitesi Beşiktaş kulübünün başkanlık görevlerini üstlenip aynı yıllarda Üniversiteli Beşiktaşlılar Grubunun Ege Bölgesi Başkanlık görevini icra etti. Akademik olarak 1 yıl boyunca üzerinde çalışmış olduğu “Step Counter” adlı projesi Dünya’nın çeşitli üniversitelerinde düzenlenen proje yarışmalardan davet aldı. Aynı zamanda ev otomasyonları ile ilgili bir takım çalışmalarda bulundu. Askerlik görevini bitirdikten sonra Atalarının izinden giderek bunca yıl edinmiş olduğu bilgi ve birikimlerini doğup büyüdüğü Torbalı ilçesinin gelişmesi için kullanmak amacı ile Torbalı’ya dönme kararı aldı. Şu an Torbalıda aktif olarak mühendislik mesleğini icra etmektedir ve Yaşar Demir ile beraber Demir Ev Yapı İnş. Ltd. Şti. firmasının kurucu üyesidir. Evli ve iki çocuk sahibidir. Demir, partisinin ilçe kongresinde ilçe başkan adayı olarak yola çıkmıştı. Demir, kürsüde ilçe başkan adaylığından vazgeçip belediye başkan adayı olacağını söylemişti. Demir, dosyasını 27 Kasım tarihinde partisinin ilçe başkanlığına teslim etti.

DAVUT SAKARSU KİMDİR?
CHP’nin Bayındır Belediye Başkan Adayı Davut Sakarsu, Bayındır Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı. Sakarsu, 29 Kasım tarihinde partisinin ilçe başkanlığına aday adaylığı başvurusunda bulundu.

HAYATİ OKUROĞLU KİMDİR?
CHP’nin Tire Belediye Başkan Adayı Hayati Okuroğlu, Ege Üniversitesi Tire Kutsan MYO'da Öğretim Görevlisi olarak çalışıyor. Aslen Tireli olan Okuroğlu, geçmiş dönemde CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’nın yanı sıra 2019 yılında İYİ Parti İlçe Başkanlığı görevinden ve partisinden istifa edip CHP’ye geçti. Okuroğlu; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Dış Ticaret, Ege Üniversitesi İktisat, Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler, İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimleri bölümlerini okudu. Okuroğlu, Mali Müşavirlik Limited Şirketi’nin kurucu sahibi olarak da bir şirketi var.