GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
13 Mayıs 2024 Pazartesi 14:49

Tire'nin kanseri için 30 kat 'büyüme' kararı!

Tire’de yer alan mermer ocağının kapasitesinin 30 kat artırılması talebi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. Ocak sahasının yakın çevresinde zeytinlik ve tarım araziler yer alıyor.

EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Tire ilçesinde yer alan mermer ocağı ile ilgili kararını verdi.

2007 yılında açılan mermer ocağının kapasite artışı talebi kabul edildi.  Ocak sahibi Nihat Kaya tarafından bakanlığa verilen yeni proje tanıtım dosyasına göre, şirket biri 10,13 diğer 11,69 hektar olmak üzere iki yeni maden sahası açacak. Kapasite artışı ile birlikte yıllık üretim 4 bin 950 metreküpten 150 bin metreküpe çıkacak. 

ÇED sahası İzmir-Manisa Çevre Düzeni Planı’dna göre orman arazi ve mera olarak işaretlenmiş bölgede kalıyor. Ocak sahalarının 3 kilometrelik yarıçapında çok sayıda zeytinlik ve tarım arazisi yer alıyor. Sahalar Küçük Menderes Ovası’na da 2 kilometre metre uzaklıkta. 

En yakın konuta 300 metre uzaklıkta olan ocaklar Hasançavuşlar Mahallesi’nin de bin 800 metre uzağında yer alıyor.  1 milyon TL bütçe ayrılan projenin ömrünün 23 yıl olması bekleniyor.