GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:32

Çiçekçilerden CHP'ye kınama!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in belediye başkanlarının düğün, cenaze açılış gibi etkinliklere çiçek göndermelerini yasaklaması, İzmirli çiçekçilerin tepkisini çekti.

İzmir Çiçekçiler Odası olarak CHP Genel Merkezi'ne kınama yazısı gönderdiklerini söyleyen oda başkanı Kazım Kış, "Biz doğaya zarar vermiyoruz. Satış için özel çiçek üretiyoruz. Zaman, emek veriyor, masrafları üstleniyor, ürettiğimiz ürünleri satıyoruz. Bizim hayvancılık yapan, enginar-lahana eken çiftçiden, sandalye üreten mobilyacıdan, ayakkabı imal eden işletmelerden ne farkımız var? İstihdam yaratıyor, devlete vergimizi veriyoruz. Bu tür yaklaşımlar hem işlerimizi olumsuz etkiliyor hem de manevi açıdan bizi üzüyor" ifadelerini kullandı.

'EKONOMİYE KATKI'
Tarladaki üreticisinden şehirdeki satıcısına kadar milyonlarca insanın bu sektörden geçindiğini hatırlatan Kış, "Dünyada verilebilecek en güzel hediye çiçektir. Bizler de çiçek yetiştirmeyi ve satmayı meslek edinen, bu işten ailelerini geçindiren, evlatlarını okutan, zor şartlar altında hem kendi çevresine hem de yaşadığı kentin ekonomisine katma değer sağlayan esnaflarız. Sanki yasa dışı bir iş yapıyormuş gibi bu tür yaklaşımların sergilenmesi, mesleğimizin hedef gösterilmesi bizi derinden üzüyor. Hele ki emekçinin ve esnafın yanında olması gereken bir partinin genel başkanının bu tavrı kabul edilemez" diye konuştu. Özgür Özel'in kamuoyuna yanlışını düzeltecek bir açıklama yapmasını beklediklerini de kaydeden İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'de yaklaşık bin civarı çiçekçi esnafı var. Çiçek yetiştirmek de nakliyesi de satması da çok zor iştir. Bunun firesi var, ilacı var, gübresi var. Kirası, vergisi, kendisinin ve çalışanının sosyal güvenlik primi var. Enflasyonun her türlü maliyet giderlerini artırdığı bu zor şartlar altında faaliyet gösteren ve bulunduğu kente kazanım sağlayan çiçekçilere destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Özel'in bu sözleri benzer yaklaşımlara örnek olacağı için bir an önce düzeltilmelidir." (Yeni Asır)