GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Mart 2022 Perşembe 13:58

Tire Süt’ün yeni Başkanı Öztürk… ‘Yıkacağım’ dedi ve yıktı!

Tire Süt Kooperatifi’nin genel kuruluna çok iddialı hazırlanan, seçim çalışmalarında, “Mahmut Eskiyörük imparatorluğunu, tek adam devrini yıkmaya geliyorum” diyen Osman Öztürk, hazirunun yarıdan fazlasının oyunu alarak dediğini yaptı. Öztürk, bu zaferin perde arkasını Egedesonsöz’e anlattı

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Tire’de yaklaşık üç ay boyunca herkesin konuştuğu konu olan “Tire Süt Kooperatifi Başkanı kim olacak?” sorusunun cevabı, dün yapılan genel kurulda verildi.

20 yıldır kooperatifin başkanlığını yapan Mahmut Eskiyörük’ün karşısına ciddi bir rakip olarak çıkan Osman Öztürk, kullanılan 1679 oyun 946’sını, diğer bir deyişle hazirunun yarıdan fazlasının oyunu alarak başkan seçildi.

Yarışa favori olarak giren Mahmut Eskiyörük, 613 oyda kalırken, üçüncü aday İlhan Ayhan ise 13 ay alabilmişti.

30 YILDIR TİRELİ ÜRETİCİLERLE BİRLİKTEYİM
Seçim çalışmalarında kooperatif üyeleriyle bire bir temas kuran, kahvede, tarlada, bahçede, ahırda dert dinleyen, vaatleriyle üreticilerin gönlünü fetheden Tire Süt Kooperatifi’nin yeni Başkanı Osman Öztürk, bu başarısının ardındaki gerçeği Egedesonsöz’e anlattı. İlk defa seçime girdiğini, 10 yılı dışarıda olmak üzere 30 yıldır Tire’de veteriner sağlık teknisyeni olarak görev yaptığını belirten Öztürk, şunları söyledi:

“Her günüm, gerek görev yaptığım kurumda, gerekse sahada üretici dostlarla geçiyor. Aramızda çok büyük bir sevgi bağı var. Son yıllarda artarak gelen şikayetler vardı. Şikayetlerini, dertlerini bana hep anlatırlardı. Seçim öncesi, bu sorunları çözerse, Osman Öztürk çözer, dediler ve beni başkan adayı olmaya zorladılar. Bu başarı, kooperatif üyelerimizle, tüm üreticilerle aramdaki o müthiş sevgi bağının eseridir. Beni bu göreve layık gördüler.”

ARKAMDA DAĞ GİBİ ÜRETİCİLERİMİZ VARDI
Seçim çalışmalarında “Mahmut Eskiyörük imparatorluğunu yıkmaya geliyorum. Tek adam devrini yıkmaya geliyorum” diyen Osman Öztürk, “Gümbür gümbür geliyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Dediğini yapan yeni Başkan Öztürk, kooperatifte çok büyük israf olduğunu, üreticinin daha çok kazanması için israfın önüne geçmek gerektiğini anlattı. Mahmut Eskiyörük’e de bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Başkan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mahmut Başkan da buraya iyi, güzel şeyler yapmış bir ağabeyimizdir. Evet; bir devir bitmiş, yeni bir devir başlamıştır. Bizler, Mahmut başkanın yaptıklarının üstüne koyarak, çıtayı daha da yükselterek güzel işler yapmayı hedefliyoruz, yapacağız da. Kooperatifin gerçek sahipleri, üyelerimizdir. Seçimi kazanacağımızı biliyordum. Çünkü arkamda dağ gibi üreticilerimiz vardı. Kooperatifteki tek adamlık devrini yıkıp bir olmaya geliyoruz, dedik; bir olduk. Görev teslimi yapıldıktan sonra hemen kolları sıvayacağız, sütümüzün daha iyi fiyata satılması, yem fiyatının düşürülerek daha uygun fiyata alınması için gece gündüz çalışacağız. Üreticimizin kazancını artırmak, bizim en birinci vazifemiz olacak.”