GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Mart 2022 Perşembe 09:32

Foça Yoğurt yeni başkanını seçti!

SS Bağarası ve Yenibağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi seçimli genel kurulu 23 Mart 2022 tarihinde yapıldı. Ferdi Baydaroğulları ve ekibi üyelerin büyük çoğunluğunun oylarıyla kooperatifin yeni başkanı seçildi.

Mevcut başkan Rasih Sümer’in açılış konuşmasıyla açılan Genel Kurul’da yönetim kurulu başkanlığı için Cihat Gerihan ve Ferdi Baydaroğulları aday oldu. Foçalı süt üreticilerinin kuruluşu olan ve Foça Yoğurt ismiyle süt mamüllerinde marka ürün yaratan kooperatifin Yenibağarası Sosyal Tesislerinde yapılan genel kurulunda 21 yıllık başkanı Rasih Sümer yeniden aday olmadı. Seçim öncesi görüşlerini dile getiren Rasih Sümer; “Bağarası ve Yenibağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Başkanlığını 21 sene aralıksız sürdürdüm. Köye bir katkı sağlamaya çalıştık. Herhalde iyi şeyler yaptık ki insanlar bu işten sitayişle söz ediyorlar. Bu kadar yıl sonrasında görevi teslim etmek istedim. Bunu artık Türkiye’de her demokratik kuruluş, her seçim gören yönetimler, başkanlar alışkanlık haline getirse iyi olur. Zamanı geldiğinde yeni kanlara bu görevi isteyerek devretmek her zaman için kooperatiflere ve işletmelere fayda sağlar. Bizim meydana getirdiğimiz bir marka var. Foça Yoğurt diye. Bu yoğurt bayağı bir beğeni kazandı. Bu kooperatifin benden sonrada aynı şekilde bu ismini devam ettireceğini düşünüyorum. Yeni gelecek, seçilecek arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun diyorum.”dedi.

Adaylardan Cihat Gerihan kooperatifin tarihçesinin zorluklar ve ardından başarılarla dolu olduğunu bilerek ve bu başarılı grafiği sürdürmek için göreve talip olduğunu söyledi. Cihat Gerihan; “Kooperatifimiz 50 yılı aşkın bir süredir hizmet vermektedir. Çiftçilerimiz ve ortaklarıyla beraber marka haline gelen Foça Yoğurt adı altında üretim yapmaktadır. Buradaki amacımız çiftçilerimize, üreticilerimize destek olmak, daha iyi hizmetler sunabilmektir. Kooperatife birlik beraberliğin kardeşliğin olduğu bir süreçte hep birlikte sahip çıkmak amacımız. Birlik olarak, güç olarak hep birlikte ayakta tutmak, daha iyi yerlere, daha iyi seviyelere getirmek istiyoruz. Ülke şartlarında ne kadar ayakta tutabilirsek kooperatifimizi ortaklaşarak ayakta tutmak istiyoruz. Bunun için adayız. Çiftçimizin üreticimizin yanındayız. Sonuç üreticimiz, çiftçimiz ve diğer rakiplerimiz için hayırlı olsun. “dedi.

168 üyesi bulunan kooperatifin 159 üyesi genel kurula katıldı. 158 üye oy kullandı. Heyecanlı ve açık oy sayımının ardından geçerli oylardan 102’sini Ferdi Baydaroğulları’nın 53’ünü Cihat Gerihan’ın aldığı belirlendi. Oylama sonrası Rasih Sümer ve Cihat Gerihan yeni başkan ve yönetim kurulunu kutlayarak başarılar dilediler.

HEDEFİMİZ TÜM TÜRKİYEYE AÇILMAK
Ülkemizin üretici anlamında rol model kuruluşlarından olan  SS Bağarası ve Yenibağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi‘nin yeni başkanı Ferdi Baydaroğulları teşekkür konuşmasında hedeflerinin ürünlerini tüm Türkiye’de tanıtmak ve satmak olduğunu dile getirdi. Ferdi Baydaroğulları; “Bu görevi Allah’ın izniyle kooperatifimizin üyelerinin kabulüyle teslim aldık. Artık bundan sonra bu bayrak yarışında biz bir tık daha ileri gideceğimize, çalışarak bunu başaracağımıza, ürünümüzü Türkiye çapında bir ürün haline getireceğimize inanıyorum. Sadece İzmir, Manisa, İstanbul değil daha geniş alanlara açılmayı düşünüyoruz. Arkadaşlarımızla yapacağımız programlar içinde bunu genişleteceğiz inşallah. Tüm üyelerimize bana duydukları güven için çok teşekkür ediyorum. Saygı ve sevgiyle selamlıyorum onları” dedi.