GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
11 Aralık 2021 Cumartesi 14:19

Tasarım sektörü ve akademi bir araya geldi

Yeni nesil oyun grupları ve kent ekipmanları tasarımları ile sektörünün öncüsü olan bir firma, geleneksel hale getirdiği Düşten Gerçeğe Tasarım Yarışması’nda sektör ve öğrencileri bir araya getirdi. 

Tasarım günlerinde, 5-12 yaş aralığındaki dezavantajlı çocukların “oyun hakkı”nı koruma teması çerçevesinde iki gün süren atölyeye, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi üçündü ve dördüncü sınıf öğrencileri katılım gösterdi. 

Atölye çalışmasının dışında, Fırat Neziroğlu, Sertaç Ersayın, Oktan Nalbantoğlu ve Ece Çiftçi gibi isimlerin interaktif sunum ve panelleri katılımcılara aktarıldı. 

Çocukların geleceğine dokunmak istediklerini dile getiren Cemer Kent Ekipmanları Genel Müdür Yardımcısı Aziz Burak Eroğlu, çocuklar için çalışmak eğlenceli olduğu kadar komplike bir iş olduğuna vurgu yaptı. 

Eroğlu, coşkulu geçen aktivitelerin faydasından bahsederek, “İçinde bulunduğumuz sektör gelişmiş toplumlarda çok ileride. Gelişmiş sanayilerin tasarıma ve kaliteye verdiği önemi görerek ve analiz ederek 25 yıldır hem kendimizi hem de sektörü geliştiriyoruz. Bu gibi etkinlikleri sektörün diğer değerli firmalarıyla da gerçekleştirmek istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. 

Etkinliğin son gününde jüri değerlendirmesi sonucunda 15 projeden 3’ü ödüllendirilirken, Düşten Gerçeğe Tasarım Yarışması’nın pandemi koşulları sebebiyle ertelenen ödül töreni de gerçekleşti. 

Etkinlik, dereceye girenler yarışmacıların ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.