GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
17 Nisan 2023 Pazartesi 11:35

Tarım alanına tehlikeli atık!

Çiğli’nin Kalkıç Mahallesi’nde radyoaktif madde ve asbestli maddeler de dahil olmak üzere tehlikeli atıkların toplanması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘ÇED süreci’ başlattı.

EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Egeözgep Ambalaj Atığı Toplama Ayırma şirketinin Çiğli’de tehlikeli atık toplama tesisi kurmak için yaptığı başvurunun ‘çevresel etki değerlendirme’ sürecini başlattığını duyurdu.

Yapılan başvuruya göre Kaklıç Mahallesi sınırları içinde açılması planlanan tesis, İzmir-Manisa Çevre Düzeni Planı’nda “Tarım Arazi” ve “Sulama Alanı” olarak işaretli bölgede yer alıyor.

Hali hazırda tehlikesiz atık toplayan şirket başvuru ile birlikte tesiste aralarında radyoaktif maddeleri ihtiva eden bileşenler (Radyasyon ile ilgili kanun ve yönetmeliklerde verilen emniyet limitlerinin altında kalanlar hariç), asbestli atıklar ve katod ışın tüpleri gibi tehlikeli atıklar toplanacak. Tesiste

Şirket bu proje için 9 milyon 600 bin TL bütçe ayırdı.  Bakanlığın proje ile ilgili kararını önümüzdeki haftalarda açıklaması bekleniyor.