GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2016 Çarşamba 12:25

Sürekli’den 3 ilçede yoğun mesai, teröre sert tepki!

AK Parti İzmir Milletvekili içinde Kemalpaşa, Aliağa ve Menemen ilçelerinde seri ziyaretler gerçekleştirerek, vatandaşlarla bir araya geldi. Sürekli, “Teröristler ve onlara destek veren hainler hak ettikleri cevabı alacaklar” dedi.

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, hain terör saldırılarıyla Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü ve terörle mücadelesini kesintiye uğratamayacaklarını, tam aksine bu yolda azim ve kararlılığının artacağına dikkat çekerek,“Teröristler ve onlara destek veren hainler hak ettikleri cevabı alacaklar” dedi.


TBMM’de ki yoğun bütçe maratonundan sonra aynı tempo ile çalışmalarını İzmir’de sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli iki gün içinde Kemalpaşa, Aliağa ve Menemen ilçelerinde seri ziyaretler gerçekleştirerek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Yoğun programına Kemalpaşa ilçesinden başlayan Sürekli, Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Lokalinde düzenlenen, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümü etkinliğe katıldıktan sonra Kemalpaşa ilçesinde esnaf ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Esnaf ve vatandaşlarla yakından ilgilenen Sürekli, daha sonra, vefat eden Halilbeyli köyü muhtarı Sabit Şahin’in ailesine taziye ziyaretinde bulunurken yine Halilbeyli köyünde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ziyaretlerinin ikinci durağı olan Aliağa ilçesinde, programlarına Aliağa Devlet Hastanesi ziyareti ile başlayan Sürekli, yetkililerden çalışmaları ve ihtiyaçları hakkında bilgi alırken, tedavi gören hastaları da ziyaret ederek acil şifalar dileklerini iletti.



Sürekli, Aliağa şehir içi dolmuş taşımacılığı yapan Minibüsçü esnafı ile sohbet ederek taleplerini dinledi. Aliağa ilçesinde son olarak geçtiğimiz yıl Hatay ilimizin Reyhanlı ilçesinde vatani görevini yaparken şehit düşen merhum Gökhan Çakır'ın babası Faruk Çakır'ı ziyaret eden Sürekli, “Bizler fedakârlıkların en büyüğünü gösteren Kahraman Şehitlerimizin miras bıraktığı aziz vatanımıza, onlara layık olacak şekilde, aynı fedakârlıkla sahip çıkacağız, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. 


İlçe ziyaretlerinin son durağı olan Menemen İlçesinde, Telekler ve Bozalan Köylerini ziyaret ederek burada köy halkının talep ve görüşlerini alan Sürekli, seçimden önce söz verdikleri gibi her zaman İzmirli hemşerilerinin yanında olacağını ve aziz milletin vekâletinin hakkını vermeye çalışacağını ifade etti.



Sürekli, gecenin ilerleyen saatlerinde Menemen Devlet Hastanesinde tedavi gören vatandaşları da ziyaret ederek yoğun programlarını tamamladı.

Yapmış olduğu ziyaretlerde gündemi değerlendiren ve Ankara’da gerçekleştirilen hain terör saldırısını ve teröre destek verenleri sert bir şekilde kınayan Sürekli şunları kaydetti;

“Ankara’da gerçekleştirilen, hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tarifsiz acılar yaşayan ailelerine ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Masum vatandaşlarımızı, gencecik fidanlarımızı katleden, insanlıktan nasibini almamış vahşiler, en yakın zamanda hak ettikleri cezayı fazlasıyla bulacaklar.


Şu an her zamankinden daha güçlü olmak zorundayız. Terör örgütünün amacı bizleri demoralize etmek, huzur ve istikrarımızı bozmak, birlik ve beraberliğimize kastetmektir. Bizler terör örgütünün bu hain amacına ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz, tüm hainliklerine, alçaklıklarına ve vahşiliklerine rağmen dimdik ayakta duracak ve terörle çok daha kararlı ve güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz.


Hafta sonu Çanakkale Zaferimizin 101. Yıl dönümünü kutlayacağız, biz sadece Çanakkale’de 250 bin şehit vermiş, yedi düvele karşı baş eğmemiş, en zor şartlarda bile birlik ve beraberlik içinde düşmana haddini bildirmiş bir milletiz. Yine bugün de Milletçe, büyük ideallerle çıkmış olduğumuz kutlu yolculuğumuzda, bizi engellemek isteyen güçler ve taşeronları olan terör örgütleri de aynı kaderi paylaşacaktır.


Milletimize yapılan bu hain saldırılar, terörün ne kadar alçak ve acımasız olduğunu, herkesi hedef alabileceğini, başının kararlılıkla ezilmesi gereken bir musibet olduğunu gözler önüne sermekle birlikte, bizim terörle mücadelede azim ve kararlılığımızı arttırmaktadır.

Ayrıca son aylarda yaşanan süreç, hain terör örgütünün, siyasi uzantılarının, kendini aydın sanan karanlık zihniyetlerin ve terör destekçisi sözde akademisyenlerin maskelerinin düşmesine ve hain emellerinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bu süreç yine şunu da çok iyi göstermiştir ki hain olmak veya terörist olmak sadece dağda ya da hendek arkasında elde silahla dolaşmakla olmuyormuş. Devletimizin alçak terör örgütüyle haklı mücadelesini engellemeye çalışan, hatta suçlayan hainlerin, her yerde ve farklı kimliklerde olabileceğini göstermiştir. 

Asla unutulmamalıdır ki hainler binlerce yıllık tarihimizde hep olmuştur ve olacaktır, ama hiçbir zaman karanlık amaçlarına ulaşamamış, hak ettikleri cevabı her zaman en ağır şekilde almışlardır ve alacaklardır. Bu aziz milletin hoşgörüsünü yanlış anlayan çevreler, bu hoşgörüyü daha fazla istismar etmeye devam ederlerse, bu milletin gazabını da görürler.

Bu Hak ile batılın savaşıdır ve Hak her zaman galip gelecektir. Milletçe birlik ve beraberliğimizi korumak, vatandaşlarımızın huzur ve refah içinde bu cennet vatanda, ilelebet yaşayabilmesi için son terörist etkisiz hale getiriline kadar operasyonlarımız kararlı bir şekilde devam edecektir”