GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Kasım 2023 Çarşamba 18:57

Soyer'den mecliste soruşturma tepkisi: Bunun adı Atatürk'le hesaplaşma!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oturumunda açılan soruşturmalara tepki gösteren Başkan Soyer "Diliyorum ki atamızla ilgili de böyle bir hesaplaşma yapılmayacaktır ve başlamadan bitecektir” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclisinin 5’inci oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen oturuma Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlık yaptı.

Meclis oturumuna ise gündem dışı konuşmalarda gündeme getirilen konular damga vurdu.

BOZTEPE: BEN KİMSEYE HAKARET ETMEDİM
Meclis oturumunun gündeminde ise ‘yolsuzluk’ tartışmaları yer aldı. AK Parti Meclis Üyeliği görevini yürütürken istifa edip İYİ Parti'ye katılan ve  sonrasında AK Parti ve CHP’li isimlere yönelik ‘yolsuzluk’ ve ‘rüşvet’ söylemleri ile gündeme gelen Fikret Mısırlı’nın yaptığı açıklamalar kamuoyunda yer almıştı.  Mısırlı ayrıca AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin kendisine rüşvet teklif ettiğini iddia etmişti. Mısırlı’nın iddiaları sonrası ise tartışmalar bir kez daha meclis salonuna taşındı.

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Aziz Nesin diyor ki, Koyun deyince kızan, koçum deyince sevinen tuhaf bir milleti. Sanırsın ki koç koyunu erkeği değil de sanki bilim insanı. Şimdi aynı şekilde geçen meclisteki gün de konuştuk operasyon çocuğu dedim. Bunu deyince malum bir gazete hakaret başlığı atmış. Ben operasyon çocuğu derken kimseye hakaret etmedim. Açıklamalarda o kadar çok kişiyi suçluyor ki, mahkemeyi suçluyor… Hepimize hakaret var aslında. Ben geçen gün konuşmamanda sonra dilerdim ki CHP’den de 2 ses gelsin. Ben bunu tekrar gündeme getirmek istedim. Hem AK Parti Grup Başkanvekili hem CHP, iyi Parti Grup Başkanvekili. Biz akaryakıtlarla ilgili konu geldiğinde 3-4 dakika sürmüyor. Kriterlere uygun mu kurum görüşleri var mı onaylanıyor. Eksik varsa set. Bir nebze bile eksik varsa reddediliyor. Akaryakıtların nereye yapılacağını ben 4 yıl boyunca hiç görmedim. Hayatımda hiçbir gazeteye reklam vermiş değilim. Bize operasyon yapılmak isteniyor. Aynı haber 4 gün birinci sırada tutuluyor. İzmir depremini bile 4 gün manşette tutmadılar. Dilerdim ki CHP'yi de suçlayan konuşmalar ile ilgili CHP grubundan da biri çıkıp konuşsun. Türkiye'de denetimden yargılanan belki de tek kişi benim. Gazeteciler  denetim raporunu ele geçirmiş. Sonra bununla ilgili soruşturma izni verildi ve yargılandım. Gelen komisyon raporunun ne alacağını, şeklini şemalini biz biliyoruz. Denetim ile ilgili  rapor size hazırlanıyor. Bunu gereğini siz yapacaksınız.

BİLDİRİCİ: SULARDAN KAYNAKLANDIĞI SÖYLENİYOR
Kemalpaşalı AK Parti Meclis Üyesi  Okan Bildirici ilçede yaşanan hastalık ile ilgili konuşurken, "Son 1 haftadır Kemalpaşa’da bir salgın var. Dağınık ve çok sayıda insan etkilendiği için kuvvetle ihtimal sulardan kaynaklandığı söylenmekte doktorlar tarafından.Bununla ilgili bir çalışma yapılıyor mu?" dedi.

ÖZKUL: ÜZÜNTÜLERİMİ DİLE GETİRMEK İSTİYORUM
Söz alan AK Parti Meclis Üyesi Çile Özkul ise metro ile ilgili sitemlerini dile getirirken "Kemalpaşa’dan yola çıktım trafik çok kalabalıktı dedim ki metro ile geleyim. Evka 3 metro da geldim arabamı bıraktım ve bir anons geldi seferlerimiz aralıklı  devam edecektir diye. Biz bu şehrin ulaşım ğını hala düzeltemiyorsak, sizin de sosyal medyada bahsettiğiniz mutfaktan salona geçeceğiz durumunuz vahimdir. Toplu taşımayı bile düzenli sağlayamıyorsak, dünya üzerinde insanlar toplu taşımayı düzgün sağlıyorsa ama biz ilimizde başaramıyorsak üzüntülerimi dile getirmek istiyorum" dedi.

SOYER: GEÇ KALDINIZ İÇİN ÜZGÜNÜZ AMA…
AK Partili Özkul’a yanıt veren Başkan Tunç Soyer, “Sizin geç kalmanız nedeniyle üzgünüm tabi. Bu dünyanın her yerinde olur. Paris metrosunda da yaşarsınız, New York metrosunda da yaşarsınız. Önemi olan seferlerin düzenli devam ediyor olması. İzmir tarihinde ilk defa 3 raylı sistem inşaatı devam ediyor. Tamamı İzBB'nin bütçesi ile, yurt dışından yatılan finansman kaynakları ile yapılan yatırımlardır” dedi. 

SOYER:  DİLİYORUM Kİ ATAMIZLA İLGİLİ HESAPLAŞMA BİTECEKTİR
Mecliste son olarak yeniden söz alan Başkan Soyer kendisine yönelik açılan soruşturmalar ile ilgili, “ Kişisel olarak çok kırgınım ve üzgünüm. Büyük coşkuyu, milyonların üzerinde  büyük kutlamayı hep beraber yaşadık. Arkasından böyle bir soruşturma açılması çok üzücü. Ben inanıyorum bütün İzmir, Türkiye bu tabloyu okuyacak ve görecektir. Bu  diliyorum ki herhangi bir şekilde ceza ile sonuçlanmayacaktır. Buna tüm kalbimle inanmak istiyorum. Tarih boyunca benzer girişimler hep olmuştur ancak hak yerini bulmuştur. Bugün de bir soruşturma geldi.  Birileri anlaşılan düğmelerin hepsine basmak istemişler. 14,5 yıl önce Seferihisar Belediyesi'nde görev başladığımda yeni bir belediye binası vardır. Ben orada görev yapmadım, öyle bir çanı hiç görmedim. Hiç haberim olmayan, hiç bilmediğim konuda müfettişler soruşturma başlatma kararı almışlar. Ben İzBB başkanı olarak buna cevap vereceğim. insan buna üzülüyor.  Böyle salgın bir kurum nerden çıktığı belli olmayan bu tür dedikodular üzerinden bir soruşturma başlatılıyor. Diliyorum ki atamızla ilgili de böyle bir hesaplaşma yapılmayacaktır ve başlamadan bitecektir” ifadelerini kullandı