GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Kasım 2023 Çarşamba 16:27

Konu: Kilise çanı... Tunç Soyer’e bir soruşturma daha!

Osmanlı’nın son imparator Vahdeddin’e hakaret ettiği iddiasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında dava açılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yeni bir soruşturma daha açıldığı ortaya çıktı. Seferihisar Belediye Başkanı iken ilçede bulunan Tarihi Rum Kilisesi’ne ait çanın makamlara bildirilmeden Yunan Konsolosluğu’na verildiği iddiasıyla hakkında soruşturma açıldığını söyleyen Soyer, “Bu bir akıl tutulması. Bütün düğmelere birden basılıyor. Şaşkınlıkla izliyorum" dedi.

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri’nde aday adayı olduğu duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılmasının ardından hakkında bir soruşturma daha açıldığı ortaya çıktı.

Seferihisar Belediye Başkanı iken ilçede bulunan Tarihi Rum Kilisesi’ne ait çanın makamlara bildirilmeden Yunan Konsolosluğu’na verildiği iddiasıyla hakkında soruşturma açıldığını söyleyen Başkan Soyer, çandan haberdar bile olmadığını söyledi.

Soyer’in açıklamaları şöyle:

Bugün bir başka soruşturma geldi ondan da bahsetmek isterim. 14 yıl önce Seferihisar Belediye Başkanı iken bir iddia ortaya atılmış. Hiç benim görmediğim ve duymadığım bir şey. O dönemde eski belediye binası, ben o binayı da bilmiyorum o binada hiç görev yapmadım, önünde alarm çanı olarak kullanılan Tarihi Rum Kilisesi’ne ait çanın başkanlık makamının önünde sergilendiği tarihi eser niteliğinde olan bu çan ile ilgili makamlara bildirilmediği ve tarafımızca Yunan Konsolosluğu’na verildiği iddiasıyla başka bir soruşturma başlatıldı. Ben hayatımda ne o çanı gördüm ne o çanın ne olduğunu biliyorum… Bu bir akıl tutulması. Bütün düğmelere birden basılıyor. Şaşkınlıkla izliyorum. Gerçekten bu yerel seçimlere giderken daha çok baskının yapılacağını, daha çok sindirme yaratılacağı fikri yaratılıyor maalesef.