GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Kasım 2023 Cumartesi 09:14

Sertel sandıkların kurulmasını istedi: Büyükşehir aday adaylığı için hazırım!

Genel Başkan Özgür Özel'in, önseçim sözünü tutup üyelerin oylarıyla belediye başkan adaylarını belirleyeceğine inandığını belirten CHP İzmir 26 ve 27. dönem Milletvekili Atila Sertel, "Anketler gerçeği yansıtmıyor. Tek gerçek, üyenin sınavıdır. Üyenin sınavına gireceksiniz, oyunuzun ve boyunuzun ölçüsünü göreceksiniz" dedi. Sertel, sandık kurulursa, sadece Büyükşehir için aday olacağını açıkladı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nden 26 ve 27. dönem İzmir Milletvekili olarak TBMM'de görev yapan, 2023 seçimlerinde aday gösterilmeyen Atila Sertel, yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarının önseçimle belirlenmesi düşüncesini desteklediğini bildirdi. 2015 genel seçimlerinde yapılan önseçimde Kemal Kılıçdaroğlu ve Mustafa Balbay'ın ardından 12 bin 268 oyla üçüncü sıradan çıkan Atila Sertel, "Anketler gerçeği yansıtmıyor.Tek gerçek var, üyenin sınavı, yani önseçim. Üyenin sınavına herkes girsin, oyunun ve boyunun ölçüsünü alsın" dedi. Sertel, sandık kurulduğu takdirde Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koyacağını, Büyükşehir olmazsa herhangi bir ilçe olsun gibi talebi ve düşüncesi olmadığını ifade etti.

İZMİR'DE SİYASET YAPANLAR, HAKLI OLARAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI DA İSTİYOR
İzmir'in, demokrasinin beşiği bir kent olduğunu, bu kentte uzun yıllardır siyaset yapan, partiye emeği geçen, kadın erkek, pek çok siyasetçi bulunduğunu anlatan eski vekil Sertel, "Gönüllerinden milletvekilliği, belediye başkanlığı, meclis üyeliği geçiyor. Bu siyasette en olağan hadisedir. Her partili kendini partinin çeşitli kademelerinde görmek ister" dedi. İzmir'de ne yazık ki son yıllarda milletvekilliklerinde dışarıdan, İzmir dışından gelen insanların, hiç örgüt sınavına girmeden, bırakın mahalleleri, ilçelerin yönünü dahi bilmeden İzmir'den milletvekili adayı yapıldığını ve seçildiğini hatırlatan Sertel, şu anda İzmir'de oturmayan, İzmir'e arada sırada uğrayan milletvekilleri olduğunu öne sürdü. İzmir ve İzmir'in bunu hak etmediğine vurgu yapan Sertel, yaklaşan yerel seçimler öncesi önseçimin gündeme taşınmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

GENEL BAŞKANIN VERDİĞİ NAMUS ŞEREF SÖZÜNÜ ÖNEMSİYORUZ
"Yerel seçimlere giderken yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı'mızda Genel Başkanımız Özgür Özel, milyonlarca insanın gözünün içine baka baka, bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nde önseçimin esas kılınacağını ve atama yapılmayacağını söyledi ve bu konuda namus şeref sözü verdi. Bunu çok önemsiyoruz. Çünkü biz Genel Başkan Özgür Özel'in söylediği her sözün arkasında durduğuna ve durmaya devam edeceğine inanan insanlarız. Verilen bu söz, yerel seçimler öncesi örgütte ve kurultay delegeleri arasında büyük bir sevinçle karşılandı. Sanıyorum bu söylemi sayesinde de örgütten, kurultay delegelerinden oy ve destek aldı, genel başkan seçildi. yerel seçim arifesinde önseçim olsa acaba yetişir mi, zaman dar, gibi mazeretler üretmeye çalışan, önseçimi yok etmeye çalışan insanlar, geçişte olduğu gibi bugün de varlar. Örgüt denetiminde yapılacak temayüle de evet diyorum. İnsanlarımıza güveniyoruz. Tüm üyelerin oy kullandığı ve sandığın esas olduğu bir seçim sistemini elbette istiyoruz. En kötü önseçim, en iyi atamadan daha iyidir, demişti Genel Başkan Özgür Özel..."

SANDIKLAR KURULURSA, ÖNSEÇİMDE OYUMU SAYIN SOYER'E VERECEĞİM
Önseçimi savunmasından dolayı, eğer sandıklar kurulursa, önseçimde oyunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e vereceği yönündeki görüşünü tekrarlayan Atila Sertel, sözlerini şöyle sürdürdü:

" İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in de önseçim konusunda kararlı olduğunu okuyunca, ben de Tunç Bey'e Büyükşehir adaylığında rakip olacağımı, önseçimi savunmasından duyduğum mutlulukla önseçimdeki oyumu Atilla Sertel olarak oyumu kendisine vereceğimi söyledim. Bu konuda kararlıyım. Tabii ki beni destekleyen üyelerimizin de bana oy vermesini isterim. Önseçimde oyumu Tunç Soyer'e veririm çünkü halktan onay almasını, üyeden onay almasını önemsiyorum. Tunç Soyer başkanımız eğer önseçimde halktan onay alırsa, bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'dir ve omuzlarımızda taşırız. Ama önseçimden kim çıkarsa omuzlarda taşınması gerekir. Önseçimden kim çıkarsa, ilçelerde belediye başkanı o kişidir. Özgür Özel, mutlaka sözünde duracaktır, bu konuda en küçük bir şüphemiz yoktur. Başkalarının telkinine, yetişmez, önseçim yapmayalım, anket yapalım görüşlerine itibar etmeyeceğini düşünüyorum. Anketlerin ne kadar sağlıklı olduğunu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gördük! Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6-7 puan önde gösterildiği anketlerin ne kadar yanıltıcı olduğunu gördük! Anketler ve anketörler, gerçeği yansıtmıyor maalesef. Tek gerçek var, üyenin sınavı... Bir şekilde üyenin sınavına gireceksiniz, oyunuzun ve boyunuzun ölçüsünü göreceksiniz."

BÜYÜKŞEHİR ADAY ADAYLIĞI İÇİN HAZIRIM
Adayların önseçimle belirlenmesi durumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koyacağını açıklayan Sertel, "İlçe belediye başkanlığını düşünmüyorum" dedi ve ekledi:

"Ben, Büyükşehir olmazsa Bornova olsun, Bayraklı olsun, diye bir şey düşünmüyorum. Önseçim sandığı kurulursa, sadece Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmak istiyorum. Buna da hazırım. Çok genç yaşta Büyükşehir Belediyesi'nde Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı oldum. Tam 12 yıl boyunca Türkiye'nin tek yerel yönetim dergisi Şehir ve Başkan dergisini çıkardım. Kaldırımın yüksekliğinden mezarın düzenlemesine, kent yenilemeden tüm belediye kanunlarına kadar her şeyi iyi bilirim. İZSU'yu da bilirim, İZBETON'u da bilirim, itfaiyeyi, temizliği de bilirim.  Ben Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in önseçim sözünü tutup üyelerimizin oyları ile belediye başkan adaylarını belirleyeceğine inanıyorum. Aksini düşünmek bile istemem."