GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Kasım 2023 Cumartesi 09:05

Önseçimin son galibi açık konuştu: Sandık kurulursa büyükşehire varım!

24, 25 ve 26 dönem CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Pazartesi günü yapılacak MYK toplantısının sonucunu bekliyorum. Belediye başkan adayları için önseçim yapılmasına karar verilirse, Büyükşehir’e adayım. Sandık kurulmazsa, kesinlikle yokum” açıklamasında bulundu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir 24, 25 ve 26. Dönem Milletvekili Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayı düşündüğünü, tek şartının önseçim yapılması olduğunu açıkladı. 2015’te yapılan milletvekili seçimleri önseçiminde Çam, 16 bin 841 oy alarak birinci olmuştu. Çam en yakın rakibine 7 bin 440 oy fark atmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in önseçim söylemlerini çok kıymetli bulduğunu belirten Çam, “Pazartesi günü MYK toplanacak. Önseçim olup olmayacağı sanırım o toplantıda kararlaştırılacak. Eğer sandık kurulursa, aday olacağım. O zaman, Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday adaylığımı açıklarım. Sandık kurulmazsa, kesinlikle yokum” ifadelerini kullandı.

YERELDE BEŞ DÖNEMDİR ÖNSEÇİM YAPILMADI
2019 yerel seçimlerinde önseçim yapılmadığını, son beş dönemdir sandık kurulmadığını, 1999 yılında yerel ve genel seçimlerin aynı anda yapıldığını hatırlatan Musa Çam, “Beş dönemdir partimiz yerelde önseçime gitmedi” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“1999’daki yerel seçimleri, genel ve yerel seçimler birlikte yapıldı ve en son o zaman önseçim yapılmıştı. Yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’in önseçimi dillendirmesinden memnuniyet duyuyorum. 81 ilçe çeşitli sorunlardan dolayı önseçim yapmak mümkün değil. Sayın Genel Başkanımızın döneminde büyük çapta önseçim yapılacağını düşünüyorum. Genel başkanımız, hem kurultay konuşmasında, hem daha sonraki açıklamalarında önseçim konusunda samimi duygularını dile getirdi. Pazartesi günü MYK toplantısından nasıl bir karar çıkacak, bekleyip göreceğiz. Eğer önseçim kararı çıkarsa, ben de İzmir Büyükşehir’e aday olmayı düşünüyorum”