GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Kasım 2023 Cumartesi 09:12

CHP’li Sındır şartlarını sıraladı, ‘göreve hazırım’ dedi: Büyükşehir’se büyükşehir, Bornova’ysa Bornova!

Belediye Başkan adaylığı için gidip başvuruda bulunmayacağının altını çizen CHP İzmir 25, 26 ve 27. Dönem Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Eğer bir aday yoklaması veya önseçim yapılacak olursa, ismimin yer almasını isterim. Halk beni Büyükşehir’e layık görüyorsa Büyükşehir’e, Bornova’da görmek istiyorsa Bornova’ya aday olurum, gereğini yaparım” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – CHP’den 25, 26 ve 27. Dönem Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan, CHP’de Genel Sekreterlik görevinde de bulunan, bir dönem Bornova Belediye Başkanlığı da yapan Kamil Okyay Sındır, belediye başkanlığına yeniden aday olup olmayacağı konusuna açıklık getirdi. Halkın kendisine olan sevgisini, teveccühünü bir servet olarak nitelendiren Sındır, “Bu servetin bir şekilde başkaları tarafından erozyona uğratılmasını istemem. Adaylık araştırması, temayül yoklaması, önseçim, her neyse, ne yapılacaksa ismimim orada olmasını isterim. Halk beni Büyükşehir’de görmek talebini ortaya koyarsa Büyükşehir’e, Bornova’da görmek istiyorsa Bornova’ya aday olurum. Yoksa gidip adaylık başvurusunda bulunmam” açıklamasında bulundu.

GENEL BAŞKAN SONUCA UYULACAĞININ GÜVENCESİNİ VERİYORSA, TARTIŞMAK OLMAZ
2015’teki milletvekili seçimleri öncesi yapılan önseçimde 2. Bölgede aldığı 11.156 oyla sandırtan dördüncü çıkan Kamil Okyay Sındır, önseçimin, hakim huzurunda yapılan bir seçim olduğunun altını çizdi. Örgüt denetimindeki temayül yoklamasının da kıymetli olduğuna vurgu yapan Sındır, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yasadaki, yönetmelikteki önseçim, hakim huzurunda yapılan önseçimdir. Yargı denetiminde yapılan bir önseçimdir. Sonucu Seçim Kurulu tarafından ilan edilir, parti yönetim organlarının sonucunu değiştiremeyeceği bir seçimdir. Önseçim tarihini Yüksek Seçim Kurulu belirler ve seçim takvimine bağlı olarak takriben takvimlendirilmesi seçimden 45 gün öncesi olur. Bu durumda adaylar enerjilerini seçimden çıkmak için değil, adaylaşmak için harcamak zorunda kalırlar. Sayın Genel Başkan, bu nedenle örgüt yönetiminde bir önseçim yapmayı planlıyor.  Buna da temayül yoklaması da deniyor, aday yoklaması da deniyor. Sonuçlarına da mutlaka uyulacağı bir seçimi, daha önce yapma düşüncesi var. Gerekçe olarak hak veriyorum, temayül yoklaması yapılmasını. Sayın Genel Başkan, sonucuna uyulacağı yönünde bir güvence veriyorsa, onu da tartışmak saçmalık olur. Gayet mantıklı, yapılabilir, uygulanabilir.”

ÜYELERİMİZİN, ÖRGÜTLERİMİZİN SAĞDUYUSUNA HEP İNANIRIM
Mevcut belediye başkanlarının ilk dönemiyse ve halk nezdinde seviliyorsa, partiye değer kattıysa, devam edebilmesi için kamuoyu araştırması yapılması gerektiğine işaret eden Kamil Okyay Sındır, “Kamuoyu yoklaması da yapsanız, örgüt denetiminde temayül yoklaması da yapsanız, hakim huzurunda önseçim de yapsanız, bu işin hiçbir şekilde müdahale edilmeksizin nesnel, bağımsız, tarafsız bir şekilde yapılması lazım. Ben üyelerimizin ,örgütlerimizin sağduyusuna hep inanırım. Partililerimiz en doğru kararı veriyor” dedi ve adaylığıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

HALKIMIZIN TALEBİ, BENİM İÇİN KUTSALDIR
“Ben siyasetten elimi ayağımı çekmiş değilim. Siyaset benim ömrümün sonuna kadar bir şekilde devam edecek. Siyasetten uzak kalmam söz konusu olamaz. Siyaseti, makam mevki için yapmıyorum. Bu partide genel sekreterlik de dahil, belediye başkanlığı, milletvekilliği yaptım. Ulusal ve uluslar arası sorumluluklar aldım. Adaylığımla ilgili ne düşündüğüm konusuna gelince… Benim için her şeyden önce halkın sevgisi ve talebi gelir. Benim adayım dememle, sizin düşünmenizle olmaz bu. Bunun bilimsel bir yöntemi var, o da kamuoyu araştırması, halka sorulmasıdır. Eğer böyle bir araştırma yapılırsa, ismimim o araştırmada mutlaka yer almasını isterim. Halkın da bana yönelik bir talebi gerçekten varsa, koşullar ne olursa olsun, o talebe kayıtsız kalmam, kalamam. Halkımızın talebi benim için kutsaldır. Partinin karar organlarına o talep yansıtılmışsa, o noktada görevden kaçınmam. Halkın sevgisi, bana olan güveni, en büyük servetimdir. Benim servetim halkın sevgisi ve halkın teveccühüdür. Ben öyle büyük bir servet biriktirdiğimi görüyorum ki, buna birilerinin zarar vermesine izin vermem. Aday adayı olan arkadaşların hepsini takdir ediyorum, taşın altına ellerini koyuyorlar. Hepsinin başımın üstünde yerleri var. Ancak bu durumda benim gidip de, aday adayları arasında adaylaşmak için yok şunun şöyle bir eksiği var, ben şunun için adayım gibi bir tartışmanın içinde olmak istemiyorum. Bu biriktirdiğim halkın sevgisinin başkası tarafından erozyona uğratılmasını istemiyorum. O yüzden aday adaylık için başvuru yapmayı düşünmüyorum. Ama dediğim gibi bir kamuoyu araştırması yapılır, halkın beni istemesi yönünde bir talebi olursa, bu ortaya konursa, ben bunu halkın bana verdiği bir görev olarak kabul ederim, elimden geleni yaparım. Ancak o zaman, yani halk beni Büyükşehir’de görmek istiyorsa Büyükşehir, Bornova’da görmek istiyorsa, Bornova belediye başkanlığına aday olurum.  Halk beni nereye layık görüyorsa, o göreve gelmem için bana kamuoyu yoklamasıyla talimat veriyorsa, ben onun gereğini yaparım. Kayıtsız kalmam.”