GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
4 Ağustos 2023 Cuma 12:59

Şehir Hastanesi'nde 'alacak' isyanı!

Bayraklı Şehir Hastanesi’nde çalışan işçiler alacakları ve çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

EGEDESONSÖZ - Açılış tarihi yılan hikayesine dönen Bayraklı Şehir Hastanesi bir kez daha işçi eylemlerine sahne oldu.

3 aydır maaşlarını alamayan inşaat işçileri yaptığı eylemle alacaklarının ödenmesi çağrısında bulundu. İşçiler ayrıca çalışma koşullarının iyileştirilmesini de talep etti. Yemeklerin kötü olması işçiler için bardağı taşıran son damla oldu. 

İzmir’de Çevirme’de yer alan videoya göre yüzlerce işçi ellerinde kaşıkları yemekhanedeki demir kolonlara ve masalara vuran işçiler tepkilerini dile getirdi.

İşçilerin önlüklerinde taşeron şirketler, Algoritma, Hakbey İnşaat ve Beal İnşaat’ın üniformalarının olduğu görüldü.

Türkerler Holding'in, Gama ile ortak yürüttüğü İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde inşaat sürecinde pek çok kez işçiler maaşlarını alamadığı için eylem yapıp iş bırakmıştı. Hastanede kaba inşaatı tamamlanırken ince işçilikleri ise sürüyor. 

SENDİKA'DAN AÇIKAMA
Konuyla alakalı olarak İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ - SEN), sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

İnşaat işçisi köle değildir. İzmir Bayraklı şehir hastanesi şantiyesinde calışan aralarında üyelerimizin de olduğu inşaat işçileri 2 aydan fazla ödenmeyen üçretler ve kötü çıkan yemekleri protesto etmek için yemek hanede tüm taşeron işçilerin katıldığı protesto eylemi yapıldı