GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
2 Ağustos 2023 Çarşamba 11:08

Karabağlar TOKİ'de hak sahiplerinden eylem: Belediye önünde çadır kurarız!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde yargı kararları nedeniyle başlatılamayan TOKİ projesinden hak sahibi olan bir grup, imar planlarına itiraz ettiği gerekçesiyle Karabağlar Belediyesini protesto etti. Açıklamada “Biz hakkımız olan evleri almadan hiç bir yere gitmeyeceğiz. Gerekirse belediyenin önünde çadır kuracağız, oturma eylemi yapacağız. Ama hakkımız olan evleri alamadan kesinlikle vazgeçmeyeceğiz” denildi.

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediyesi önünde TOKİ projesinden hak sahibi olan bir grup protesto gösterisi düzenledi.

Belediye önünde toplanan grup açıklamasında TOKİ'nin Uzundere Projesi için kura çekimi yapıldığını ancak Karabağlar Belediyesinin ve Şehir Plancıları Odasının itirazı üzerine imar planının iptal edildiğini belirtti.

Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile görüşmek istediklerini ancak kabul görmediklerini belirten grubun yaptığı açıklama şöyle:

“Sayın belediye başkanım bize canlı yayında, 'Hep pazar günleri geliyorlar, hafta içi gelsinler hem çayımı içsinler hem de dertleri neymiş öğrenelim' dediniz. Vatandaş geldi, saat 5'ten beri belediyenin önünde bekliyoruz. Bizim amacımız taşkınlık yapmak veya size zarar vermek, hakaret etmek değil. Bizim sorunlarımız var. Mağduruz biz başkanım. Biz mağduriyetimizi size belirtmek için geldik. Hepsi hak sahibi 60-70 yaşında insanlar var. Ayakta burada bizi beklettiniz. Haberiniz olduğu halde bizimle görüşmediniz başkanım. TOKİ mağdurları olarak bir daha ki sefere daha kalabalık geleceğiz.

Pes ettiğimizi sakın düşünme başkanım. 3-4 ay sonra seçim var. Bizim kapımıza oy istemeye geleceksiniz. Arkamda şehit ve gazi yakınları, engelli, yaşlı, dar gelirli, sosyal yardıma ihtiyacı olan insanlar var. Bizden nasıl oy isteyeceksiniz? Biz sizin kapınıza geldik. Ama siz bizim karşımıza tenezzül edip çıkmadınız. Bizimle görüşmediniz. Bizden nasıl oy isteyeceksiniz? Başkanım pes ettiğimizi kesinlikle düşünmeyin. Bu daha başlangıç... Biz hakkımız olan evleri almadan hiç bir yere gitmeyeceğiz. Gerekirse belediyenin önünde çadır kuracağız, oturma eylemi yapacağız. Ama hakkımız olan evleri alamadan kesinlikle vazgeçmeyeceğiz”